2012-11-22 12:31:59
Φωτογραφία για Καραμπόλες του ελληνικού χρέους στην Σύνοδο Κορυφής...!!!
Του Γιάννη Αγγέλη 

Η “εμπλοκή” της λύσης για την Ελλάδα την Τρίτη στο Eurogroup και η μετάθεσή της για την επόμενη συνάντηση την Δευτέρα έχει τους λόγους της στα άλυτα προβλήματα των δύσκολων διαπραγματεύσεων που ξεκινούν σήμερα στις Βρυξέλλες για τον κοινοτικό Προϋπολογισμό 2014 – 2020.

Διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες αναφέρονταν χθες σε μία “καραμπόλα” μεταξύ του ελληνικού ζητήματος και της συμφωνίας για τον Προϋπολογισμό που αναζητεί λύσεις ανάμεσα σε τρεις εκδοχές συμφωνίας που η κάθε μία διαφέρει από την άλλη κατά 100 δισ. ευρώ!

Το Βερολίνο φαίνεται αποφασισμένο να προωθήσει μία μέση «λύση» που κινείται κοντά στα 960 δισ. ευρώ αντί των απαιτήσεων των “σκληρών” (μεταξύ των οποίων η Μ. Βρετανία) που θέλουν μείωση στα 860 δισ. ευρώ και των “φτωχών” (ανάμεσα στους οποίους όμως βρίσκεται και η Γαλλία) που ζητούν ένα προϋπολογισμό που θα αγγίζει το 1,1 τρισ. ευρώ.


Πληροφορίες από τον... λαβύρινθο των διαπραγματευτών των 27 χωρών της Ευρωζώνης αναφέρουν ότι η Γερμανία θέλησε να “αναβάλει” την απόφαση για την λύση του προβλήματος στην Ελλάδα (ειδικά στο σημείο που θα έβαζε θέμα επιπλέον δαπάνης για την βιωσιμότητα του χρέους και την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού) προκειμένου να καθαρίσει το τοπίο του κοινοτικού Προϋπολογισμού το οποίο κατά σύμπτωση καταλήγει το ίδιο έτος που θα πρέπει να γίνει και το ελληνικό χρέος βιώσιμο (το 2020).

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καθαρό το παιχνίδι “τακτικής” που έχει την πρόθεση να ακολουθήσει σήμερα και αύριο η Γερμανία. Αλλά όπως παρατηρούν έμπειροι διπλωμάτες είναι φανερό ότι η Γερμανική καγκελαρία “ήθελε σε εκκρεμότητα την υπόθεση της Ελλάδας μέχρι να ολοκληρωθεί η απόπειρα συμφωνίας στην Σύνοδο Κορυφής για τον Προϋπολογισμό...”.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι η απόφαση για την Ελλάδα θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα στην νέα συνάντηση του Eurogroup με στόχο να αρχίσει η σταδιακή εκταμίευση των δόσεων από το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου. 

capital.gr  

Πηγή:www.capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ