2012-11-21 19:19:40
Φωτογραφία για Γιώργος Χατζημαρκάκης: Η Γερμανία έχει κερδίσει 80δις από την κρίση!!!
Τα χώνει για την Γερμανική πολιτική, ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής του κόμματος των Γερμανών Ελευθέρων Δημοκρατών (FDP), Γιώργος Χατζημαρκάκης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της συνόδου του Eurogroup, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Θα έπρεπε η Γερμανία και ιστορικά να καταλάβει τον ρόλο της έχοντας επωφεληθεί οικονομικά και πολιτικά από τους Ευρωπαίους εταίρους και έχοντας σήμερα μαζέψει τεράστια κέρδη λόγω της κρίσης, τα οποία ηθικά οφείλουν να μοιραστούν τίμια» τονίζει ο κ. Χατζημαρκάκης και προσθέτει:

«Με τα 80 δισεκ ευρώ που κέρδισαν, βάσει του χαμηλού επιτοκίου των γερμανικών ομολόγων, θα ήταν πολύ εύκολο για τη Γερμανία να καλύψει το κενό των 33 δισεκ ευρώ, το οποίο δημιουργείται λόγω της επιμήκυνσης» σημειώνει.

Ο κ. Χατζημαρκάκης ερωτηθείς γιατί οι Ευρωπαίοι ηγέτες άφησαν πάλι την Ελλάδα με αβέβαιο μέλλον, χωρίς να καταλήξουν σε συμφωνία, , απάντησε πως “Η διαμάχη Ουάσινγκτον – Βερολίνου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «ο μεγάλος διχασμός». Ενώ το ΔΝΤ ζητά μία μακροπρόθεσμη οριστική λύση, το Βερολίνο, λόγω των εκλογών το Σεπτέμβριο του 2013, προσπαθεί να κερδίσει χρόνο επιτείνοντας τη στρατηγική της σύγχυσης.


Το μεγάλο ζήτημα είναι ότι χωρίς καινούριο κούρεμα η βιωσιμότητα του χρέους είναι αδύνατη. Επειδή καινούριο κούρεμα, θα σημαίνει συμμετοχή του επίσημου θεσμικού τομέα γεγονός που θα έχει συνέπεια να πληρώσει ο Γερμανός -και όχι μόνον- φορολογούμενος, η κυρία Μέρκελ κινδυνεύει να αποδειχθεί ανακόλουθη έχοντας υποσχεθεί ότι η διάσωση της Ελλάδας δεν κοστίζει”
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ