2012-11-21 18:27:02
Φωτογραφία για Επαίτες χαρακτήρισε τους Ν. Αναστασιάδη και Σ. Μαλά, ο Δ. Παπαδάκης
Επαίτες οι οποίοι απλώνουν το χέρι τους και αποδέχονται απαράδεκτους όρους που καθιστούν την Κύπρο προτεκτοράτο της Τρόικας, χαρακτήρισε την Τετάρτη... τους υποψηφίους Προέδρους της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και Σταύρο Μαλά, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΣ ΕΔΕΚ, Δημήτρης Παπαδάκης, ο οποίος προέβη σε δηλώσεις στο Επιτελείο του υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας, Γιώργου Λιλλήκα.

Ο κ. Παπαδάκης είπε ότι «τα επιτελεία των κύριων Αναστασιάδη και Μαλά φαίνεται πως όχι μόνο δεν αντιλαμβάνονται την αξία και τη σημασία της πρότασης του Γιώργου Λιλλήκα για αξιοποίηση του φυσικού αερίου με την έκδοση ομολόγων, αλλά δυστυχώς, επιχειρούν συντονισμένα και με διαστρεβλώσεις να υποβαθμίσουν τη μοναδική αξιόπιστη πρόταση που μπορεί να θέσει την Κύπρο το συντομότερο δυνατό σε δρόμο ανάπτυξης».

Όπως είπε ο κ. Παπαδάκης, «τα δύο επιτελεία παραμένουν εγκλωβισμένα σε μια στείρα κομματική λογική του απόλυτου μηδενισμού και της ισοπεδωτικής άρνησης και αντί να καταθέτουν τις δικές του προτάσεις για γρήγορη έξοδο από την κρίση με το λιγότερο δυνατό κοινωνικό κόστος ή να καταθέσουν τις δικές τους εισηγήσεις για βελτίωση της πρότασης Λιλλήκα, απλώνουν το χέρι σαν επαίτες και αποδέχονται απαράδεκτους όρους που καθιστούν την Κύπρο προτεκτοράτο της Τρόικα».


Ο κ. Παπαδάκης κάλεσε τους Νίκο Αναστασιάδη και Σταύρο Μαλά «να αντιληφθούν την πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά που δεν τα βγάζουν πέρα και να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι του τόπου» και να συμμετάσχουν «σε ένα διάλογο ουσίας για βελτίωση της πρότασης Λιλλήκα με μοναδικό γνώμονα το καλό του τόπου και τους προκαλούμε να καταθέσουν τις δικές τους θέσεις» ενώ παράλληλα θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν ότι «αυτή η στείρα κομματική λογική ανήκει πια στο παρελθόν και γι’ αυτό οι πολίτες θα την απορρίψουν στις 17 του Φλεβάρη».

Ο κ. Παπαδάκης αναφέρθηκε και στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» για ειδικές διατιμήσεις ρεύματος στους αιτητές πολιτικού ασύλου, λέγοντας ότι εάν αληθεύει, «τότε η Διοίκηση της Αρχής Ηλεκτρισμού και η Κυβέρνηση οφείλουν να εξηγήσουν στους πολίτες γιατί εξαιρούνται Κύπριοι πολύτεκνοι και χιλιάδες νοικοκυριά που ζουν στα όρια της ανέχειας, από τέτοιες χαριστικές ρυθμίσεις» και μέσα σε αυτά τα πλαίσια «καλούμε την Κυβέρνηση και την ΑΗΚ να καταθέσουν μια ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση, η οποία θα διευκολύνει και τους Κύπριους πολίτες».

Αναφορά από τον Δημήτρη Παπαδάκη έγινε και στη δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαϊδη για το «πόθεν έσχες» και είπε ότι «συμφωνούμε και προτείνουμε να ξεκινήσει αυτή η πρακτική από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους πολιτειακούς αξιωματούχους και τους αρχηγούς κομμάτων» ενώ ο υποψήφιος για την προεδρία Γιώργος Λιλλήκας θα τηρήσει τη δέσμευση που ανέλαβε έναντι των πολιτών και, όπως έπραξε μέχρι σήμερα τέσσερις φορές, θα καταθέσει πολύ σύντομα εμπεριστατωμένη δήλωση πόθεν έσχες».

Ο κ. Παπαδάκης είπε ότι «πέραν τούτου, ο κ. Λιλλήκας την περασμένη εβδομάδα κατέθεσε πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για τη διαφθορά που αφορούν, μεταξύ άλλων, τη θεσμοθέτηση της προσωπικής ευθύνης όλων όσοι διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα ή ασκούν δημόσια εξουσία και τον έλεγχο των δηλώσεων πόθεν έσχες από ανεξάρτητη ελεγκτική επιτροπή», εκτιμώντας ότι «ο έλεγχος του δημοσίου χρήματος και των δημοσίων προσώπων σε μια δημοκρατία δεν μπορεί να είναι τυπικός και για το θεαθήναι, ούτε μπορεί να γίνονται εν κρυπτώ και παραβύστω προνομιακές διαγραφές εκατομμυρίων χωρίς να δίνονται δημόσιες εξηγήσεις», ανέφερε, τέλος, ο κ. Παπαδάκης.

philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Έκανε... πλάκα ο Ινιέστα (vid)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Έκανε... πλάκα ο Ινιέστα (vid)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ