2012-11-21 16:37:08
Φωτογραφία για Πύργος: Κινδυνεύουν από τραυματισμό οι μαθητές του 5ου Δημοτικού
Αντιμέτωποι διαρκώς με τον κίνδυνο να τραυματιστούν βρίσκονται οι μικροί μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το προαύλιο και που δεν επιτρέπει στα παιδιά να χαρούν το παιχνίδι τους.

Όπως επισημαίνει στο patrisnews.com ο διευθυντής του σχολείου, Γιώργος Πικέας, το προαύλιο, όταν βρέχει γίνεται μια απέραντη λίμνη με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι μαθητές να βγουν στον εξωτερικό χώρο κατά τη διάρκεια του διαλλείματός τους, ενώ από την άλλη όταν ο καιρός είναι καλός, η τσιμεντένια επίστρωση του προαυλίου χώρου, εγκυμονεί κινδύνους για τα παιδιά και δεν έχουν λείψει ακόμα και τραυματισμοί.

Επίσης σημαντικά προβλήματα στην πρόσβαση των μικρών μαθητών στο σχολείο τους προκαλούν και οι κακοτράχαλοι δρόμοι, πέριξ αυτού, καθώς, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κ.Πικέας, και για τις δύο εισόδους, οι δρόμοι, έχουν στρωθεί με χαλίκια.


«Το σχολείο μας έχει πάρα πολλά προβλήματα όσον αφορά το προαύλιο και την πρόσβαση των μαθητών στις εισόδους του από τους γύρω δρόμους. Αυτή τη στιγμή λόγω της βροχής έχουμε πάρα πολλά λιμνάζοντα νερά τα οποία δημιουργούν προβλήματα, βρέχονται τα παιδιά ή ακόμα κι όταν δεν βρέχει το προαύλιο όταν είναι στεγνό είναι αρκετά επικίνδυνο για το παιχνίδι τους[...]», αναφέρει σχετικά ο διευθυντής του σχολείου.

Δεν λειτουργεί το τμήμα ένταξης

Από την άλλη, το γεγονός πως αυτή τη στιγμή στο σχολείο δεν λειτουργεί τμήμα ένταξης, λόγω της έλλειψης δασκάλου, προκαλεί ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα καθώς στο συγκεκριμένο τμήμα, όπως τονίζει ο κ. Πικέας, είναι εγγεγραμμένα παιδιά που έρχονται από μακρινές περιοχές, με Ταξί χωρίς να μπορούν ουσιαστικά να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δε θα πετάξει... ελικόπτερο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δε θα πετάξει... ελικόπτερο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ