2012-11-19 17:14:55
Φωτογραφία για ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΛΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη θα έχει σήμερα, στο γραφείο του στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο προσδιορίστηκε για τις 19:00 ενώ με τον κ. Κουβέλη για τις 20:00.

Ο πρωθυπουργός είχε και την Κυριακή τηλεφωνική επικοινωνία με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Οι πληροφορίες που έχει το πρωθυπουργικό επιτελείο είναι ότι σημειώνεται προσωρινή ανακωχή μεταξύ Βερολίνου και ΔΝΤ, με το Ταμείο να υποχωρεί σχετικά με τις προτάσεις για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ώστε να υπάρξει λύση στο Eurogroup.

Στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών αναμένεται να υπάρξει συμφωνία για την εκταμίευση της δόσης, καθώς και δρομολόγηση των διαδικασιών για την επιπλέον χρηματοδότηση που θα χρειαστεί η Ελλάδα κατά τη διάρκεια της διετούς επιμήκυνσης.

Κεδίκογλου: Τηρήσαμε τις υποσχέσεις μας


«Τηρήσαμε τις υποσχέσεις μας, εκπληρώσαμε τις τελικές δεσμεύσεις τις οποίες είχαμε κάνει» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας την έγκριση, νωρίτερα, πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, με τις οποίες, σύμφωνα με το πρακτορείο, επιδιώκεται η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και η διασφάλιση ότι τα έσοδα του ελληνικού κράτους από τις ιδιωτικοποιήσεις θα αξιοποιούνται για την αποπληρωμή του χρέους.

Η εξέλιξη ερμηνεύτηκε από το πρακτορείο ως προσπάθεια κατευνασμού των πιστωτών ενόψει του κρίσιμου αυριανού Eurogroup, όπου αναμένεται να κυριαρχήσει το ζήτημα της Ελλάδας και του χρέους της και να οδηγήσει στην εκταμίευση 30 δισεκ. ευρώ και πλέον.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ