2012-11-19 16:45:03
Φωτογραφία για Επιλύθηκε οριστικά το πρόβλημα στο Σχολείο Εχίνου. Eγγράφονται οι μαθητές!
Στην οριστική επίλυση του προβλήματος με τις εγγραφές των μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο του Εχίνου προχώρησε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε... συνεργασία με τους γονείς του Εχίνου και τον τοπικό μειονοτικό βουλευτή.

Μετά από δύο μήνες, κατά τους οποίους 22 μαθητές φοιτούσαν στην στην Α’ Δημοτικού χωρίς να έχουν εγγραφεί , τελικώς βρέθηκε η χρυσή τομή και υπήρξε συμφωνία μεταξύ των γονέων και του Διευθυντή Εκπαίδευσης Σάββα Μελισσόπουλου, με τη διαμεσολάβηση του βουλευτή Ζεϊμπέκ Χουσεΐν και την υποστήριξη του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων Γιώργου Καλαϊτζή.

Με μετριοπάθεια και χωρίς ακραίους λύθηκε το πρόβλημα

Όπως έχει αποκαλύψει το XanthiPress.gr, το τελευταίο δίμηνο υπήρχε συνεχής συνεργασία μεταξύ του Προϊστάμενου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε σαν αποτέλεσμα, σε πρώτη φάση να εγγραφούν όλα τα παιδιά της περιοχής στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο φέτος και άρα να επιλυθεί το ζήτημα για τα επόμενα χρόνια. Απέμενε το θέμα της εγγραφής των παιδιών που δεν είχαν φοιτήσει πέρυσι, το οποίο τελικά και επιλύεται μετά από πολλές διαπραγματεύσεις, με εκπαιδευτικά και όχι πολιτικά κριτήρια και παρά τις πολλές πιέσεις ακραίων κύκλων της μειονότητας και της πλειονότητας, που οδήγησαν αρκετές φορές την κατάσταση σε αδιέξοδο.


Τελικώς φαίνεται ότι μόλις η δημοσιότητα απομακρύνθηκε για λίγο από την υπόθεση, με τη διαμεσολάβηση Ζειμπέκ, λύθηκε το πρόβλημα που δημιούργησε σοβαρές τριβές στις σχέσεις των δύο στοιχείων, απασχόλησε τη Βουλή αλλά και μειονοτικές οργανώσεις, με αρνητικό πάντα φορτίο. Πριν λίγες μέρες σε δηλώσεις του, άλλωστε, ο Ζεϊμπέκ Χουσεΐν είχε δηλώσει ότι «αναζητούμε ήρεμους ανθρώπους για να λύνουμε τα προβλήματα» καθώς και ότι «το θέμα των δίγλωσσων νηπιαγωγείων απασχολεί τη μειοινότητα αλλά δεν είναι αυτή η ώρα για να τεθεί σε βάρος των μαθητών»

Τόσο ο Σάββας Μελισσόπουλος, όσο και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν μετά την οριστική επίλυση, αφού απομένει το τυπικό ζήτημα με τη διεκπεραίωση της υπόθεσης στο Υπουργείο Παιδείας, όπου βρίσκεται και οι σχετικές αιτήσεις των γονέων

Το ιστορικό του προβλήματος

Όπως είναι γνωστό το πρόβλημα είχε προκύψει στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, όταν οι γονείς των μαθητών που δεν φοίτησαν πέρυσι στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο, στις αιτήσες τους αξίωναν τη λειτουργία Δίγλωσσου Νηπιαγωγείου, με αποτέλεσμα η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση να μην κάνει δεκτές τις εγγραφές, ενώ είχαν μπει στις τάξεις μετά από πρωτοβουλία του τότε Διευθυντή Κουράκ, ο οποίος και αποπέμφθηκε από την θέση του Διευθυντή, συνεπεία της επίπληξης την οποία δέχτηκε.

Το πρόβλημα αρχικά αφορούσε πάνω από 100 μαθητές σε Ξάνθη και Ροδόπη αλλά μετά από διαπραγματεύσεις επιλύθηκαν οι περισσότερες περιπτώσεις και έμειναν μόνο οι γονείς 22 μαθητών του Εχίνου που τήρησαν σκληρή στάση, μέχρι την οριστική λύση και τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

xanthipress.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ