2012-11-19 13:54:02
Φωτογραφία για Το ΣτΕ «μπλόκαρε» την κατασκευή θερμοηλεκτρικού σταθμού της ΔΕΗ
Την κατασκευή νέουθερμοηλεκτρικού σταθμού της Δ.Ε.Η. με καύσιμο μαζούτ χαμηλού θείου, συνολικής ισχύος 120 MW, στη θέση Πίσω Κάμπος – Πλάκα Στενή του Δήμου ...Νότιας Ρόδου Δωδεκανήσου σταμάτησε με απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας express.gr, οι σύμβουλοι Επικρατείας του Ε’ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου έκριναν ότι δεν έχει εκδοθεί νόμιμα η υπουργική απόφαση με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι εγκατάστασης θερμοηλεκτρικού σταθμού, αφού «τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας πρέπει να λαμβάνουν προεχόντως υπόψη τους την τυχόν ύπαρξη ιδιαιτέρου κινδύνου για το φυσικό περιβάλλον».

Με βάση τα στοιχεία που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο η επίμαχη εγκατάσταση του θερμοηλεκτρικού σταθμού γειτνιάζει με περιοχή που τον Φεβρουάριο του 2008 εντάχθηκε στο δίκτυο NATURA 2000.

Σε άλλο σημείο της απόφασης του ΣτΕ αναφέρεται ότι οι εγκαταστάσεις του σταθμού της Δ.Ε.Η. είναι σε απόσταση 400 μέτρων περίπου από τα όρια Ζώνης Ειδικής Προστασίας (Ζ.Ε.Π.) με προστατευόμενα είδη πτηνών.

Μάλιστα, υπογραμμίζουν οι δικαστές ότι η εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων δεν περιέχει καμιά ανάλυση των συνεπειών των κατασκευαστικών έργων στα επίμαχα προστατευόμενα είδη πτηνών.
econews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ