2012-11-19 12:27:03
Φωτογραφία για Κύπρος: Μετά το 65ο έτος δεν αναγνωρίζεται κανένας ανάπηρος
Την αδικία, όπως τη χαρακτηρίζουν οι οργανώσεις των αναπήρων, της νομοθεσίας που δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα λήψης επιδομάτων στα άτομα που παρουσιάζουν ...δυσλειτουργίες μετά τα 65 τους χρόνια, επαναφέρει έκθεση της επιτρόπου Διοικήσεως.

Η επίτροπος, μάλιστα, διερεύνησε αίτημα γυναίκας, η οποία εκ γενετής παρουσίαζε απώλεια όρασης και αποτάθηκε στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας (ΥΚΕ) για λήψη επιδόματος στα 69 της. Ως εκ τούτου, απερρίφθη χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς να παραπεμφθεί καν σε ιατροσυμβούλιο.

Η παραπονούμενη, σύμφωνα με ιατρική βεβαίωση, πάσχει από νυσταγμό και η όρασή της είναι μειωμένη κατά 1/20 και στους δύο οφθαλμους.

Σύμφωνα με την επίτροπο, η γυναίκα αποτάθηκε στις ΥΚΕ το 2010 και όταν ήταν 69 ετών. Το αίτημα αυτό, αφού εξετάστηκε, απορρίφθηκε με την αιτιολογία ότι η παραπονούμενη θα έπρεπε σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία να αποταθεί στις Υπηρεσίες πριν από τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας της και όχι μετά.

Η νομοθεσία, αναφέρει στην έκθεσή της η επίτροπος, δεν θέτει ηλικιακό όριο ή άλλο χρονικό περιορισμό για την υποβολή του αιτήματος. Ο χρονικός περιορισμός, ο οποίος τίθεται, αφορά αποκλειστικά και μόνο τη γένεση της αιτίας που προκαλεί την οποιασδήποτε μορφής ανεπάρκεια ή μειονεξία. Κατά συνέπεια, το αίτημα μπορεί να υποβληθεί οποτεδήποτε και ανεξάρτητα από την ηλικία του αιτούντος.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ