2012-11-19 12:16:45
Φωτογραφία για Συμμαχίες για «κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας» ψάχνει ο ΣΥΡΙΖΑ
Με πρώτο αποδέκτη το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά και δυνάμεις που μπορεί να αποσχιστούν από τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει τη νέα του πρόταση για «κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας», εγκαταλείποντας προς το παρόν τα περί «αριστερής κυβέρνησης» και τα ανοίγματα προς το ΚΚΕ.

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος (σε συνέντευξή του στις «6 ημέρες») στην πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και τη δυνατότητά του να βρει συμμαχίες είπε ότι «εμείς θα είμαστε μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που θα αλλάξει το πολιτικό σύστημα, που θα αλλάξει το κράτος, θα ανατρέψει τις μεγάλες αδικίες στο φορολογικό σύστημα. Είναι η μεγάλη ευκαιρία για πολύ μεγάλες θεσμικές τομές και αλλαγές που δεν έγιναν ποτέ στην Ελλάδα».

Η Κουμουνδούρου αναγνωρίζει πλέον όλο και περισσότερο ότι βασικότερος πιθανός σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ προσδοκά και σε διεργασίες στο χώρο της κεντροαριστεράς, που θα φέρουν στο προσκήνιο αντιμνημονιακές δυνάμεις. Ειδικά με το κόμμα του Πάνου Καμμένου, η πρώτη μεγάλη πρόβα σύμπλευσης θα είναι η συζήτηση της πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής με αντικείμενο το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο, που θα συζητηθεί στις 30 Νοεμβρίου.


Στο μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ εντείνει την κριτική του προς την κυβέρνηση και με αφορμή τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, με τις οποίες το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να κατευνάσει την τρόικα, μιλά για «αποικία χρέους» και για «ακύρωση κάθε ίχνους εθνικής κυριαρχίας».

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 12 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο «Αμαλία»

Η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα έχει θέμα «ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ μπροστά στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη».

Πηγή: protothema.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ