2012-11-19 11:30:13
Φωτογραφία για Συνεχίζεται η κατάληψη στον δήμο Ξάνθης – κανονικά οι παιδικοί σταθμοί!
Με κατάληψη στο Γραφείο Προσωπικού και το Γραφείο Διοίκησης του δήμου Ξάνθης συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στον δήμο, αντιδρώντας στο... μέτρο της υποχρεωτικής διαθεσιμότητας, που σε πρώτη φάση αγγίζει 14 εργαζόμενους στην Ξάνθη. Ωστόσο οι υπόλοιπες υπηρεσίες του δήμου λειτουργούν κανονικά, σε αντίθεση με άλλους δήμους της χώρας, καθώς και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

«Κάνουν δουλείες του ποδαριού, εάν θέλανε να νοικοκυρέψουν το κράτος θα είχαν ζητήσει απ’ όλα τα υπουργεία που υπάρχουν κενά για να καλύψουν τα κενά όπου υπάρχουν. Να μεταγάγουν οι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες που υπάρχουν κενά, ενώ εδώ έρχονται και σε απολύουν» σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ξάνθης κος Δημήτρης Γαλανόπουλος μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα, για να συμπληρώσει πως «σήμερα έχουμε κατάληψη στο Γραφείο Διοίκησης και στο Γραφείο Προσωπικού και έχουμε δηλώσει ότι από τον δήμο Ξάνθης ότι δεν θα φύγουν στοιχεία».


Ωστόσο με διευκρινήσεις του το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισημαίνει πως δεν είναι υποχρεωτική η αποστολή των στοιχείων από τους δήμους καθώς μπορεί να αντλήσει τα στοιχεία από την πρόσφατη απογραφή των δημοτικών υπαλλήλων.

«Δεν θα αποσταλούν στοιχεία από τους δήμους. Τίθεται το εξής ερώτημα, γιατί τα ζητάει τα στοιχεία από τη στιγμή που αυτά υπάρχουν;» αναφέρει ο κος Γαλανόπουλος, ο οποίος παραδέχεται πως όλα αυτά τα χρόνια οι προσλήψεις στο δημόσιο γίνονταν υπό το καθεστώς πελατειακών σχέσεων τις οποίες ωστόσο τώρα καλούνται να πληρώσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

«Πάρα πολλές υπηρεσίες του δήμου Ξάνθης θα υπολειτουργούν ενώ από τις αρχές του 2013 έρχονται 200 νέες υπηρεσίες στους ΟΤΑ. Από τις καταργήσεις των δημοτικών επιχειρήσεων αυτοδίκαια απολύεται και το προσωπικό. Εμείς δεν έχουμε δημοτική επιχείρηση στον δήμο Ξάνθης αλλά έχει ο δήμος Αβδήρων και όπως καταλαβαίνεται απολύεται το προσωπικό χωρίς καμία δυνατότητα μετάταξης ή κάτι άλλο» τονίζει ο ίδιος, αναφερόμενος στο γεγονός πως μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρξουν και άλλες απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Οι εργαζόμενοι στον δήμο Ξάνθης προχωρούν την Τρίτη σε τετράωρη στάση εργασίας.

thrakitoday.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο Ομπάμα στη Βιρμανία
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο Ομπάμα στη Βιρμανία
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ