2012-11-19 09:47:44
Φωτογραφία για 18-24 Νοεμβρίου,
ατζέντα,

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Ο Κέντριτζ στην Αθήνα

Από 22/11 ως 25/11

Ο κορυφαίος νοτιοαφρικανικός εικαστικός και σκηνοθέτης Γουίλιαμ Κέντριτζ έρχεται στη χώρα μας με το τελευταίο του έργο. Η παράσταση «Refuse the Hour» είναι μια «όπερα δωματίου», θεατρική εκδοχή του μεγάλου installation project «The Refusal of Time», με το οποίο συμμετείχε στην Documenta 13 του Κάσελ. Στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Κεντρική Σκηνή), από την Πέμπτη ως και την Κυριακή, στις 20.30.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Απρόοπτες συναντήσεις»

Ως τις 15/12

Μια εικαστική σύζευξη πνευματικών ανθρώπων και εποχών. Ο Παπαδιαμάντης συναντά τον Καβάφη, η Μελίνα Μερκούρη τον Γούντι Αλεν, ο Σεφέρης τον Φρόιντ. Λογοτέχνες και ποιητές, εικαστικοί και ηθοποιοί συνδιαλέγονται μέσα από μια σειρά πορτρέτων και χώρων του ζωγράφου Πέτρου Ζουμπουλάκη με γενικό τίτλο «Απρόοπτες συναντήσεις». Στην γκαλερί Art Forum Tsatsis Project (Τσιμισκή 113, Θεσσαλονίκη). Ως τις 15 Δεκεμβρίου.       


ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Ζενό με την Καμεράτα

Η μεσόφωνος Βιβίκα Ζενό συμπράττει με την Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής (σε όργανα εποχής) σε ένα μπαρόκ πρόγραμμα υπό τον αρχιμουσικό Γιώργο Πέτρου. Στις 18/11, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Στις 20.30.

      

ΔΙΑΛΕΞΗ

«Το θρησκεύεσθαι»

Ο καθηγητής Θεοδόσης Τάσιος εξετάζει το φαινόμενο του θρησκεύεσθαι από φιλοσοφική σκοπιά και σχολιάζει τα σύγχρονα προβλήματα της πολυπολιτισμικότητας που παρουσιάζονται με πρόσχημα τη θρησκεία. Η διάλεξη θα δοθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο του Megaron Plus. Στις 22/11, στις 19.00.

      

ΘΕΑΤΡΟ

Οκτάωρος Φαμπρ

«Αυτό είναι το θέατρο όπως θα ελπίζαμε και όπως περιμέναμε να είναι» είναι ο τίτλος της παράστασης του Γιαν Φαμπρ και της ομάδας Troubleyn στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Εργο για τέσσερις άνδρες και τέσσερις γυναίκες, αποτελεί αναβίωση της πρώτης παραγωγής του 1982. Η παράσταση διαρκεί οκτώ ώρες (χωρίς διάλειμμα), ωστόσο οι θεατές μπορούν να βγαίνουν και να επιστρέφουν. Στις 18/11, στις 17.00.

«Ευρυδίκη» στις δοκιμές

Πέντε προπαραστάσεις θα δοθούν στο θέατρο Πορεία με το έργο της Σάρα Ρουλ «Ευρυδίκη» που ανεβαίνει σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου, με την Κόρα Καρβούνη και τον Λαέρτη Μαλκότση. Παίζουν επίσης οι Κώστας Γάκης, Γιάννης Νταλιάνης, Σωκράτης Πατσίκας, Νεφέλη Μαρκάκη και Ελένη Μπούκλη. Με μειωμένο εισιτήριο (7 ευρώ) από την Πέμπτη και ως την Κυριακή (επιπλέον μια παράσταση στις 28/11), στις 21.00.

«Ρομαντική ιστορία»

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος σκηνοθετεί το θεατρικό του Ντ. Σ. Τζάκσον «Η ρομαντική ιστορία» που θα κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Αυλαία της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη (21.00). Η παράσταση, με τους Μάκη Παπαδημητρίου, Κατερίνα Λυπηρίδου και Σύρμω Κεκέ, θα παίζεται από Πέμπτη ως Σάββατο στις 21.00 και κάθε Κυριακή στις 20.00, ως τις 9/12. Στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Θουκυδίδης στο Εθνικό

Από την Παρασκευή και κάθε Παρασκευή οκτώ θεατρικές ομάδες από ισάριθμα λύκεια της Αττικής θα παρουσιάζουν σκηνικά ένα από τα οκτώ κεφάλαια της Ιστορίας του Θουκυδίδη, στο πλαίσιο του κύκλου της «Αλλης Διάστασης» του Εθνικού Θεάτρου. Υπό την επιμέλεια της σκηνοθέτιδος Μάρθας Φριτζήλα. Η πρώτη παράσταση θα δοθεί την Παρασκευή, στις 18.00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων.

«Ρίτερ, Ντένε, Φος»

Επιστρέφουν στο θέατρο Σφενδόνη για δεύτερη χρονιά ο Δημήτρης Καταλειφός, η Ράνια Οικονομίδου και η Αννα Κοκκίνου για να ερμηνεύσουν τα τρία αδέλφια στο έργο του Τόμας Μπέρνχαρντ «Ρίτερ, Ντένε, Φος». Από την Παρασκευή, στις 21.00.

Eναρξη «Low budget»

Με την παράσταση του Ενκε Φεζολάρι ανοίγει το τρίτο φεστιβάλ «Low Budget», στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Ο σκηνοθέτης ανεβάζει το έργο του Σάκη Σερέφα «Θα σε πάρει ο δρόμος» με τους Αντώνη Φραγκάκη, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Τζένη Θεωνά, Εύα Κοτανίδη, κ.ά. Παραστάσεις στο Γκαράζ, αύριο (21.00), την Τρίτη (21.00) και την Τετάρτη (22.00).

«Η μικρή μας πόλη»

Με το έργο του Θόρντον Ουάιλντερ «Η μικρή μας πόλη» εγκαινιάζεται η νεανική σκηνή του Θεάτρου Ακροπόλ. Σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά, το έργο, που πρωτοανέβηκε το 1938 στη Νέα Υόρκη, θα παίζεται από την Τρίτη. Με τους Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Ανδρη Θεοδότου, Σοφία Καψούρου, κ.ά.

«Γράμμα σ' ένα παιδί»

Η Ζέτα Δούκα ερμηνεύει τον μονόλογο της Μάρως Μπουρδάκου «Γράμμα σ' ένα παιδί», βασισμένο στο βιβλίο της Οριάνα Φαλάτσι «Γράμμα σ' ένα παιδί που δεν γεννήθηκε ποτέ». Σε σκηνοθεσία του Μάνου Πετούση, η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα την Τρίτη στο θέατρο Κάππα, στις 21.00. Παραστάσεις κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Σέρλοκ Χολμς επί σκηνής

Ο Γιώργος Οικονόμου παρουσιάζει στο θέατρο Αμιράλ το έργο «Σέρλοκ Χολμς - Ο σκύλος των Μπάσκερβιλ» των Στίβεν Κάνι και Τζον Νίκολσον, με τους Νικόλα Αγγελή, Αργύρη Γκαγκάνη και Ζήση Ρούμπο. Παραστάσεις κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στις 21.15.

Σαίξπηρ Επί Κολωνώ

«Το ημέρωμα της στρίγγλας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ ανεβαίνει σε διασκευή και σκηνοθεσία Ηλέκτρας Ελληνικιώτη και σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ στο θέατρο Επί Κολωνώ. Από την Τρίτη και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15.

      

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Σαββόπουλος - Χατζιδάκις

Ο Διονύσης Σαββόπουλος ερμηνεύει 27 τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι στις 21 και 23 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Παίζουν οι μουσικοί Τάκης Φαραζής, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Γιάννης Αναστασάκης, Καλλίστρατος Δρακόπουλος, Θύμιος Παπαδόπουλος, Βάσω Δημητρίου. Συμμετέχουν η Παιδική Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου και η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων. Στις 21.00.

Αναδημοσιευσα Απο Βημα
molibixarti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η ουσία είναι μια
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η ουσία είναι μια
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ