2012-11-18 22:16:08
Φωτογραφία για Οι Βρετανοί θέλουν να φύγουν απο την Ε.Ε.
Υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση τάσσεται η πλειοψηφία των Βρετανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, λίγες ημέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, επιβεβαιώνοντας και πάλι την κυριαρχία του ευρωσκεπτικισμού στη Βρετανία.

Η δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Optimum που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα The Observer εκφράζει την πρόθεση ψήφου των Βρετανών, σε περίπτωση που γινόταν «ένα δημοψήφισμα για την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Στο ερώτημα αυτό, το 34% των ερωτηθέντων δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα ψηφίσει υπέρ της εξόδου, και το 22% ότι θα επέλεγε «πιθανώς» αυτή τη λύση.

Ωστόσο, το 30% των ερωτηθέντων τάσσονται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας εντός της Ε.Ε.. Ειδικότερα, το 11% υποστηρίζει ξεκάθαρα την παραμονή στην Ε.Ε., ενώ ένα 19% θα ψήφιζε «μάλλον» υπέρ της παραμονής.

Το 14% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ποια λύση θα επιλέξει.


Από τα τρία κυριότερα κόμματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι συντηρητικοί ψηφοφόροι είναι πιο πιθανό να προτιμούν την έξοδο (68% θα ψήφιζαν υπέρ). Οι υποστηρικτές του "Brixit" (Βρετανική έξοδος) αποτελούν επίσης πλειοψηφία στο Εργατικό Κόμμα, αλλά σε μικρότερο βαθμό (44% υπέρ της εξόδου, 39% υπέρ της παραμονής).

Πιο ευρωπαϊστές είναι οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες καθώς σε ποσοστό 47% τάσσονται υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε., ενώ 39% είναι κατά.

Επιπλέον, το 28% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η ένταξη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα καλό πράγμα, ενώ το 45% έχει αρνητική γνώμη.

ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ