2012-11-18 21:33:02
Φωτογραφία για Υπόκλιση της Κυπριακής Δημοκρατίας στους Ήρωες από τον Πλάτανο Τρικάλων
Με κάθε επισημότητα τελέσθηκε σήμερα η επιμνημόσυνη δέηση στο Πλάτανο Τρικάλων προς τιμή του Ελευθέριου Ντάσκα, τον πρώτο έφεδρο αξιωματικό που ...έπεσε στον πόλεμο του 1940, του Γιώργου Νάκου έφεδρο Δεκανέα καταδρομών που έπεσε υπέρ πατρίδος στις 22 Ιουλίου 1974 στην Λευκωσία της Κύπρου και των 37 Ηρώων Πλατανιωτών.

Στην συνέχεια, όπως κατέγραψε το trikalanews.gr και αφού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού από τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα Ιωσήφ Ιωσήφ, τον Βουλευτή Τρικάλων της Ν.Δ Μιχάλη Ταμήλο, τον Δήμαρχο Τρικκαίων Χρήστο Λάππα, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πλατάνου Παναγιώτη Νημά και από Εκπροσώπους της Εθνικής Αντίστασης Πλατάνου του Συλλόγου «Κομάντος ΄74» και από εκπρόσωπο της Οικογένειας Νάκου.

Στην ομιλία του ο Πρέσβης Ιωσήφ Ιωσήφ τόνισε ότι «Οι Ήρωες που τιμάμε σήμερα ήταν παρόντες στο κάλεσμα της Πατρίδας μας, είναι παρόντες και πάλι ως ΄΄ζωντανή΄΄ αγαπημένη και ηρωική μορφή, όπως προστάζει η ιστορία.


Είμαστε εδώ για να μνημονεύσουμε και να τιμήσουμε τον Γιώργο Νάκο έναν από τους λεβέντες καταδρομείς της Α΄ Μοίρας καταδρομών που έπεσαν κατά την αεραποβατική επιχείρηση «ΝΙΚΗ» την νύχτα της 21ης προς 22 Ιουλίου του 1974.

Στο πρόσωπο του τιμούμε τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα στον Κυπριακό λαό σε δύσκολες εποχές. Υποκλινόμαστε με ευγνωμοσύνη στην προσφορά και την θυσία όλων. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την οικογένεια του Γιώργου με μια ξεχωριστή υπόκλιση τιμής και ευγνωμοσύνης για την υπέρτατη προσφορά και θυσία του δικού τους ανθρώπου που έδωσε ότι πολυτιμότερο είχε, την ζωή του»

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εμφανώς συγκινημένοι και οι εν ζωή καταδρομείς Κωνσταντίνος Γκόγκος και ο Βασίλης Σαλιάχης.

trikalanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ