2012-11-18 20:15:03
Φωτογραφία για Εννιά ώρες συνεδριάζουν Σαμαράς-Στουρνάρας στο Μαξίμου
Στοιχεία μαραθώνιου παίρνει η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου που ξεκίνησε στις 11 το πρωί και συνεχίζεται ως αυτή την ώρα. Στη συνάντηση συμμετέχει από το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μαζί με την ομάδα τεχνοκρατών του υπουργείου.

Η συνάντηση πρέπει να είναι εξαιρετικής κρισιμότητας αφού γίνεται δύο 24ωρα πριν από το κρίσιμο Eurogroup των Βρυξελλών όπου αναμένεται να παρθούν οι τελικές αποφάσεις για την εκταμίευση της δόσης αλλά και για την βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους.

Ο Πρωθυπουργός, ο οποίος θα έχει συνάντηση και με άλλους υπουργούς κατά την διάρκεια της ημέρας, θέλει μέχρι αύριο το βράδυ να έχουν κλείσει και οι τελευταίες λεπτομέρειες του «Ελληνικού φακέλου» έτσι ώστε οι εκπρόσωποι της Τρόικα να μην «ανακαλύψουν» νέα αγκάθια και φρενάρουν την εκταμίευση της δόσης.

Αύριο αναμένεται να κατατεθεί και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου ώστε να ρυθμιστούν τα «κενά» του πολυνομοσχεδίου ενώ όπως δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, ο έλεγχος στις δαπάνες θα είναι πλέον ασφυκτικός και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Το νέο πλαίσιο θα προβλέπει τριμηνιαίους στόχους, μηνιαία παρακολούθηση και προκαθορισμένα διορθωτικά μέτρα. Στη περίπτωση αποκλίσεων θα προβλέπεται αυτόματη περικοπή 10% λειτουργικών δαπανών και επιχορηγήσεων σε Υπουργεία, ΔΕΚΟ και ΟΤΑ, ενώ εάν παρατηρούνται σοβαρές αποκλίσεις θα τοποθετείται ειδικός Επόπτης.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ