2012-11-17 14:46:44
Φωτογραφία για Μήνυμα αναγνώστη για την επέτειο του Πολυτεχνείου
Κατηγορείτε σήμερα η γενιά του πολυτεχνείου για την κατάσταση που είναι η χώρα.

Μήπως όμως πρέπει να παραδεχθούμε κάποιες αλήθειες πριν γίνει ζημιά από μη δημοκρατικές δυνάμεις, πού αρχίζουν να σηκώνουν κεφάλι;

Η Ελλάδα που ζήσαμε τα τελευταία σαράντα χρόνια είναι δημιούργημα ακριβώς αυτής της γενιάς . πχ ελευθερία λόγου , κοινωνικό κράτος , υγεία, βιοτικό επίπεδο , εκπαίδευση, … πολλά από τα παραπάνω σε εγκληματικά μεγάλο βαθμό με την έννοια του κόστους .

Όσοι πρόλαβαν την πριν κατάσταση θα θυμούνται ότι : Ελευθερία λόγου δεν υπήρχε όχι μόνο κατά την διάρκεια της χούντας , αλλά και πριν όπου λογής λογής ρουφιάνοι σε τύλιγαν σε μια κόλλα χαρτί και η οικογένεια σου και οι συγγενείς σου ακόμα θα είχαν πρόβλημα σε όλοι τους τη ζωή.

Κοινωνικό κράτος.

Η ζητιανιά κάθε ανάπηρου που τον περιέφεραν πόρτα πόρτα για να μαζέψει τα προς το ζην τα λέει όλα, τριτοκοσμική κατάσταση.


Υγεία. Περίθαλψη θανάτου , άντε αμυγδαλές , και καμιά χολή σε νοσοκομεία με λιγοστά μέσα , ακόμα και η γέννα γινόταν στα χωριά , με την παιδική θνησιμότητα στα ύψη.

Βιοτικό επίπεδο. Ένα τηλέφωνο καρβουδιστήρι στο χωριό και χωρίς ΔΕΗ με ότι συνεπάγεται, ζώα και άνθρωποι ανάκατα, νερό με το σταμνί από την βρύση του χωριού Ρούχα παπούτσια , τα περισσότερα υφασμένα από την νοικοκυρά του σπιτιού, που χρησιμοποιούνταν μέχρι να μπορούν να μπαλώνονται .

Παιδεία. Και μόνο το ότι τα μισά παιδιά δεν πήγαιναν καθόλου γυμνάσιο, και αργότερα με την δωρεάν παιδεία του Γέρου πηγαίναμε πολύ περισσότερα, ερχόμαστε στην πόλη δωδεκάχρονα παιδιά να μας νοικιάσουν ένα δωματιάκι 2 χ 3 όπου μόνοι μας έπρεπε να ετοιμάσουμε φαγητό (χωρίς ψυγείο ) να μελετήσουμε , να παίξουμε να πλύνουμε και πολλές φορές τα ρούχα μας , να γιατρευτούμε , και μια φορά την βδομάδα ερχόταν και η τσάντα από το χωριό με πατάτες κανένα φρούτο, λάδι. Μάθε παιδί μου γράμματα έγραφε το ανορθόγραφο σημείωμα, ΓΙΑΤΙ ΘΩΡΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.

Αυτά παρέλαβε η γενεά του πολυτεχνείου, ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ παραδίνει, ΒΆΛΤΕ ΠΛΆΤΗ ΟΙ ΝΕΟΙ ΝΑ ΔΙΡΘΩΣΕΤΑΙ ΤΑ ΠΟΛΛΆ ΑΚΟΜΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ .

Αλλά σε μια χώρα που έτρωγε και εξόριζε πάντα όποιον ξεχώριζε , σαν γνήσιοι Έλληνες , αυτό που γίνετε περιμένει κάθε λογικός άνθρωπος.

ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΈΧΕΙ ΠΡΟΦΑΝΏΣ Η ΑΠΟΛΙΤΙΚ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΠΌΜΕΝΩΝ ΓΕΝΝΕΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.

Αυτή είναι η άποψη ενός απλού πολίτη που δεν έλαβε ποτέ δημόσιο αξίωμα, και δεν έχει λόγω να υπερασπιστεί κανένα. ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΗΣΥΧΩ!

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ