2012-11-17 12:49:02
Φωτογραφία για Λαζάνια με κοτόπουλο και σάλτσα ντομάτας
Φτιάξτε λαζάνια με σπιτική σάλτσα ντομάτας

Υλικά

Για 4-6 ατομα

Για τη σάλτσα ντομάτας

2,5 κιλά ώριμες μέτριες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

40 ml ελαιόλαδο

½ ματσάκι δυόσμος

Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμενο

Για τα λαζάνια

Σάλτσα ντομάτας

600-750 γραμμάρια φέτα χοντροκομμένη

150 γραμμάρια παρμεζάνα

20ml ελαιόλαδο

3 στήθη κοτόπουλο λεπτό κομμένο στη μέση

1 συσκευασία λαζάνια βρασμένα για 2 λεπτά

Δυόσμος

Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα ντομάτας

Σε πλατιά κατσαρόλα που έχουμε ζεστάνει πολύ καλά, σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε για 10 δευτερόλεπτα.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Η σάλτσα μας σε αυτή την περίπτωση θέλουμε να έχει υγρά ώστε να τα απορροφήσουν τα ζυμαρικά κατά το ψήσιμο.

Αποσύρουμε από την φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το δυόσμο.

Για τα λαζάνια

Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλο στην μέση οριζοντίως. Τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά (το τηγάνι να καίει πολύ) για ένα λεπτό από τη κάθε μεριά. Δεν θα έχουν ψηθεί εντελώς, αλλά δεν πειράζει διότι θα ψηθούν στο φούρνο. Αλατοπιπερώνουμε.

Στρώνουμε στον πάτο ενός ταψιού σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και βάζουμε από πάνω μια στρώση λαζάνια. Ξαναβάζουμε σάλτσα, παρμεζάνα και μετά στρώνουμε το κοτόπουλο. Συνεχίζουμε με λαζάνια, σάλτσα και πάλι κοτόπουλο.

Ξαναστρώνουμε λαζάνια, λίγη σάλτσα, παρμεζάνα και τελειώνουμε με την φέτα. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Πηγή: sidagi
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ