2012-11-17 11:55:06
Φωτογραφία για Δήλωση του προέδρου  της ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ Γιώργου Δρακούλη «Για την επέτειο του Πολυτεχνείου»
Τα γεγονότα της 17ης Νοεμβρίου του 1973, του Πολυτεχνείου αποτελούν έναν μεγάλο αγώνα κατά της επταετούς δικτατορίας των Συνταγματαρχών, έναν ανιδιοτελή αγώνα για την Ελευθερία και την Δημοκρατία. Χιλιάδες νέοι ύψωσαν το ανάστημα τους για τις αξίες και τα υψηλά ιδανικά, για το όραμα μια νέας Ελλάδας. 39 χρόνια μετά τα οράματα του Πολυτεχνείου έμειναν ανεκπλήρωτα και διαψεύστηκαν από την γενιά που τα οραματίστηκε.

Κάποιοι καπηλεύτηκαν τον αγώνα του Πολυτεχνείου και στήσανε μια Ελλάδα στα σαθρά θεμέλια ενός διεφθαρμένου κράτους μακριά από ιδανικά και αξίες. Η επέτειος του Πολυτεχνείου, είναι μια επέτειος περισυλλογής που μας θυμίζει ότι μετά το σκοτάδι έρχεται τα φως και ο συλλογικός αγώνας δικαιώνεται. Τιμούμε με σεβασμό όσους αγωνίστηκαν.

Σήμερα, η γιορτή του Πολυτεχνείου πρέπει να αποτελέσει το έναυσμα για το δικό μας «Πολυτεχνείο» απέναντι στις νοοτροπίες του χθες που οδήγησαν την χώρα μας στο αδιέξοδο. Μπορούμε να αλλάξουμε με ριζοσπαστικές και δύσκολες αποφάσεις, αλλά αποφάσεις-«τομές» που θα φέρουν ουσιαστική αλλαγή στην χώρα μας! Το δικό μας «Πολυτεχνείο» θα είναι η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής και σύγχρονης Ελλάδας, μιας Ελλάδας του αύριο στηριζόμενης στις αξίες! Το οφείλουμε σε εμάς και στις επόμενες γενιές!
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ