2012-11-17 09:19:03
Φωτογραφία για Μέτρα εξοικονόμησης 1,2 δισ. ζητά από την Κύπρο η Τρόικα
Σκληρότερο από το αντίστοιχο του καλοκαιριού χαρακτηρίζεται από κυβερνητικές πηγές το αναθεωρημένο κείμενο προτάσεων της Τρόικας... που επιδόθηκε στην κυπριακή κυβέρνηση μετά από διαπραγματεύσεις που κράτησαν μία εβδομάδα.

Στο κείμενό της, η Τρόικα ζητά μέτρα εξοικονόμησης ύψους 1,2 δισ. ευρώ, έναντι 975 εκατ. ευρώ που ζητούσε το καλοκαίρι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΡΙΚ η Τρόικα θέτει θέμα 13ου μισθού από το 2013. Τίθεται ακόμα θέμα ιδιωτικοποιήσεων ημικρατικών οργανισμών με καθορισμένα χρονοδιαγράμματα, κατάργηση των εισφορών του κράτους για συντάξεις του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων και διαγραφή του χρέους του προς το Ταμείο, που ξεπερνά τα επτά δισ. ευρώ.

Επιπλέον, η τρόικα αξιώνει μείωση μισθών και συντάξεων, περικοπές στο εφάπαξ σε συνδυασμό με πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και παραχώρηση της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής στο 50% το μέγιστο, μετά την επαναφορά της σε μια πενταετία.

Αν και οι διαπραγματεύσεις δε φαίνεται να προχωρούν, τα στελέχη της τρόικας θα παρατείνουν κατά πάσα πιθανότητα την παραμονή τους στην Λευκωσία έως τα μέσα της προσεχούς εβδομάδας και δεν θα αναχωρήσουν τελικά από την Κύπρο την Κυριακή.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ