2012-11-17 01:57:31
Φωτογραφία για Φιλετάκια χοιρινά με λαχανάκια Βρυξελλών
Υλικά 4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκκαλο, ή ψαρονέφρι

1/4 φλιτζάνι αλεύρι

2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα

1/2 κιλό λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

200γρ. κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές της σούπας γάλα

1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε τα φιλετάκια μεταξύ δύο φύλλων διάφανης μεμβράνης, και τα χτυπάμε με ένα σφυρί κουζίνας, για να πλατύνουν αρκετά.

Σε ένα ρηχό πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι, την μισή ποσότητα πάπρικας (1 κουταλάκι του γλυκού), αλάτι και πιπέρι.

Περνάμε τα φιλέτα του χοιρινού από το μίγμα του αλευριού, και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, και σοτάρουμε τα λαχανάκια για 5-8 λεπτά. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα διατηρούμε ζεστά.


Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε και τα χοιρινά φιλέτα για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμη βούτυρο.

Βγάζουμε τα φιλέτα από το τηγάνι, και τα διατηρούμε ζεστά.

Φτιάχνουμε και τη σάλτσα. Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και την καστανή ζάχαρη. Την βάζουμε στη φωτιά, για να ζεσταθεί αρκετά, χωρίς όμως να βράσει.

Σερβίρουμε τα χοιρινά φιλετάκια με τα λαχανάκια Βρυξελλών, περιχύνοντάς τα με τη σάλτσα, και πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη πάπρικα. Καλή Όρεξη!
xs-recipes
pontikonews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ