2012-11-17 00:21:03
Φωτογραφία για Αντιδράσεις για τον θάνατο της Ινδής εγκύου στην Ιρλανδία
Το ινδικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Ιρλανδό πρεσβευτή στο Νέο Δελχί για να του εκφράσει την ανησυχία του για τον θάνατο από... σηψαιμία μιας Ινδής εγκύου σε ιρλανδικό νοσοκομείο, όπως δήλωσαν διπλωματικές πηγές.

Αξιωματούχοι του ινδικού υπουργείου Εξωτερικών ενημέρωσαν τον Ιρλανδό πρεσβευτή Φέιλιμ Μακ Λάφλιν για τη μεγάλη ανησυχία που έχει προκαλέσει στην Ινδία ο θάνατος της Σαβίτα Χαλαπανάρ, 31 ετών, που βρισκόταν στην 17η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της και πέθανε από σηψαιμία στις 28 Οκτωβρίου αφού Ιρλανδοί γιατροί αρνήθηκαν να της κάνουν άμβλωση παρότι είχε ξεκινήσει η αποβολή του εμβρύου που κυοφορούσε.

Ο σύζυγος της Σαβίτα έχει δηλώσει ότι οι επανειλημμένες εκκλήσεις της να τερματιστεί η εγκυμοσύνη της απορρίφθηκαν από το προσωπικό του νοσοκομείου του Γκάλογουεϊ με το επιχείρημα ότι η άμβλωση απαγορεύεται στην Ιρλανδία, μια καθολική χώρα.

Το ινδικό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μπαρατίγια Τζανάτα πραγματοποίησε διαδήλωση έξω από την ιρλανδική πρεσβεία στο Νέο Δελχί, ενώ ο πρόεδρος του Κομουνιστικού Κόμματος της Ινδίας Μπρίντα Κάρατ χαρακτήρισε τον θάνατο της Σαβίτα «αξιοκατάκριτο έγκλημα».


Τα τηλεοπτικά δίκτυα της Ινδίας μεταδίδουν τις οργισμένες αντιδράσεις των πολιτών και πολιτικών της χώρας, ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο Times Now να έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία «Δικαιοσύνης για την Σαβίτα».

Μετά τη συνάντησή τους με τον Ιρλανδό πρεσβευτή, Ινδοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το Νέο Δελχί επιθυμεί να ενημερώνεται για τις έρευνες που έχει διατάξει να διενεργηθούν το Δουβλίνο για τον θάνατο της Σαβίτα.

Εξάλλου, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Ινδός πρεσβευτής στην Ιρλανδία αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με εκπρόσωπους των ιρλανδικών αρχών για να τους ζητήσει «να διενεργηθεί ανεξάρτητη και διαφανής έρευνας για την υπόθεση αυτή», όπως δήλωσε ο Σιέντ Ακμπαρουντίν, εκπρόσωπος του ινδικού υπουργείου Εξωτερικών.
real.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στην ουρά...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στην ουρά...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ