2012-11-16 15:19:31
Φωτογραφία για ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ-Πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια για έργα τέχνης σε χρόνο ρεκόρ!
Η τέχνη παραμένει πάντα σταθερή αξία. Ακόμα και σε καιρούς οικονομικής κρίσης.

Απόδειξη η πρόσφατη δημοπρασία του οίκου Christie's. Χρειάστηκαν μόνο 2,5 ώρες για να συγκεντρωθεί το ποσό 412,2 εκατομμυρίων δολαρίων από την πώληση έργων μοντέρνας τέχνης, με τους συλλέκτες να "μονομαχούν" για την απόκτηση ενός πολυπόθητου έργου του Άντι Γουόρχολ (Andy Warhol).

Επίσης πρώτα στις προτιμήσεις ήταν τα έργα των Τζεφ Κουνς (Jeff Koons), Φρανζ Κλέιν ( Franz Kline), Ζαν-Μισέλ Μπασκιά (Jean-Michel Basquiat) και Ρίτσαρντ Ντίμπενκορν (Richard Diebenkorn).

Aλλά και ο Άντι Γουόρχολ (Andy Warhol) αποδείχτηκε κλασική αξία, αφού το έργο του "Άγαλμα της Ελευθερίας" πωλήθηκε έναντι 43,7 εκ. δολαρίων το οποίο έχει μια τρισδιάστατη απεικόνιση.

Ο οίκος Christie's έδινε μάλιστα μαζί με τους καταλόγους και τρισδιάστατα γυαλιά. Συνολικά χθες, χρειάστηκαν 2,5 ώρες για να συγκεντρωθούν 412,2 εκατομμύρια δολάρια .

Το τελικό αποτέλεσμα ξεπέρασε κατά πολύ την δημοπρασία του οίκου "Sotheby's" το βράδυ της Τρίτης, όπου συγκεντρώθηκαν 375 εκατομμύρια δολάρια.

Οι ιθύνοντες του Christie's περίμεναν πάντως μία τόσο μεγάλη επιτυχία, αφού κορυφαίοι συλλέκτες από ολόκληρο τον κόσμο είχαν υποβάλλει αίτηση σε ειδικούς χώρους στον όροφο πάνω από την αίθουσα της δημοπρασίας, όπου οι κροίσοι συλλέκτες μπορούν να παρακολουθούν την διαδικασία και να συμμετέχουν χωρίς να τους βλέπει κανείς.
radar
enimerotiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ