2012-11-16 13:23:13
Φωτογραφία για Δυτική Ελλάδα: H ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε 4.000 καταναλωτές το μήνα – Παρακάλια στα γραφεία της Πάτρας
Πηγαίνουν στα γραφεία της ΔΕΗ στην Πάτρα γεμάτοι απόγνωση. Παρακαλούν όχι μόνο να μην τους κόψουν το ρεύμα, αλλά και για λίγα…χρήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες , προ ημερών ηλικιωμένη ζήτησε από στέλεχος της ΔΕΗ στην Πάτρα 80 λεπτά για να αγοράσει εισιτήριο , προκειμένου να επιστρέψει με το λεωφορείο σπίτι της.

Άλλοι ζητούν έστω και 5 ευρώ και δείχνουν τις άδειες τσέπες τους ή τα επίσης άδεια πορτοφόλια τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάθε μήνα η ΔΕΗ στην Πάτρα που έχει στην ευθύνη της την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα, τα Ιόνια Νησιά και την Ήπειρο , κόβει το ρεύμα σε περίπου 4.000 καταναλωτές, στους οποίους συγκαταλέγονται επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην πλειοψηφία τους, οι διακοπές αφορούν μεγάλες οφειλές, ενώ οι μικρότερες ξεκινούν από τα 500 ευρώ και πάνω.

Κύκλοι της ΔΕΗ σημειώνουν πως βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις και εκφράζουν φόβους για χειροτέρευση της κατάστασης, η οποία επιπλέον απειλεί με κατάρρευση τη ΔΕΗ, δεδομένου ότι ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει, λόγω της ανεργίας και των συνεχιζόμενων περικοπών στο εισόδημα.


Την ίδια ώρα υπάλληλοι και στελέχη έρχονται σε δύσκολη θέση όταν βλέπουν την αδυναμία των καταναλωτών να πληρώσουν και κυρίως την ένδεια , που ταλανίζει νοικοκυριά της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συχνά οι εξωτερικοί συνεργάτες της ΔΕΗ που έχουν αναλάβει τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση, έρχονται αντιμέτωποι με έντονες αντιδράσεις, σε σημείο που κάποιοι, πάνω στην απελπισία τους, να τους απειλούν ακόμα και με καραμπίνες.

Επιπλέον κάποιοι επανασυνδέουν μόνοι τους το ρεύμα, αφού δεν μπορούν να πληρώσουν τις οφειλές τους και να γίνει η επανασύνδεση από τη ΔΕΗ.

Ελευθερία Μακρυγένη-thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ