2012-11-16 12:46:03
Φωτογραφία για Κύπρος: Ψηφίσθηκε ο νέος νόμος περί πιστοποιούντων υπαλλήλων
Μετά από πολύμηνες συζητήσεις στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών και αρκετές αναβολές για την τελική συζήτηση και ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, ψηφίσθηκε ομόφωνα σήμερα το απόγευμα ο νέος νόμος περί πιστοποιούντων υπαλλήλων. Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, πριν την ψηφοφορία, ετέθησαν αρκετές τροπολογίες προς έγκριση, απο τις οποίες έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία η τροπολογία του ΑΚΕΛ για να διορίζονται ως πιστοποιούντες υπάλληλοι πρόσωπα που συμπληρώνουν το 25ο έτος της ηλικίας τους αντί του 35ου έτους που προνοούσε το κυβερνητικό νομοσχέδιο. Δεκτή, επίσης, κατά πλειοψηφία έγινε η τροπολογία του ΚΣ ΕΔΕΚ για αφαίρεση από το προς ψήφιση νομοσχέδιο της πρόνοιας για τη δυνατότητα διορισμού κοινοτάρχη ή δημοτικού ή κοινοτικού συμβούλου ως πιστοποιούντος υπαλλήλου.

Προβληματισμός και αντιπαράθεση προκλήθηκε στην Ολομέλεια με την καταψήφιση τροπολογίας του ΑΚΕΛ για να παραμείνει το καταβλητέο τέλος των δύο ευρώ που προνοείται για κάθε υπογραφή ή σφραγίδα πιστοποιούντος υπαλλήλου, πρόνοια που είχε ήδη ενταχθεί στο νομοσχέδιο με απόφαση Βουλευτών του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ
. Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Νίκος Κατσουρίδης, δήλωσε, μετά την ομόφωνη υπερψήφιση του νόμου, ότι ουσιαστικά είχε καταργηθεί αυτή η πρόνοια για τα δύο ευρώ, από τη στιγμή που καταψηφίσθηκε η τροπολογία του ΑΚΕΛ, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, δήλωσε ότι ναι μεν καταψηφίσθηκε η τροπολογία αλλά υπερψηφίσθηκε στο σύνολό του το νομοσχέδιο, ωστόσο επιφυλάχθηκε να αναθέσει στις υπηρεσίες της Βουλής να διευκρινίσουν αργότερα το ζήτημα.

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ