2012-11-16 09:25:26
Φωτογραφία για Τρίωρη κατάπαυση του πυρός στη λωρίδα της Γάζας
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, έφτασε στη λωρίδα της Γάζας ο Πρωθυπουργός της Αιγύπτου. Σε εφαρμογή τέθηκε η τρίωρη κατάπαυση του πυρός από το Ισραήλ.

Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Χισχάμ Καντίλ, σε μια προσπάθεια διαμεσολάβησης για κατάπαυση του πυρός, αλλά και σε μια προφανή επίδειξη αλληλεγγύης προς τους μαχητές της Χαμάς, όπως επισημαίνει το Reuters.

O αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι που αποκαλείται από τη Χαμάς «προστάτης», αντιμετωπίζει ισχυρή εσωτερική πίεση να δράσει δυναμικά.

Ήδη, χθες καταδίκασε τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα και προειδοποίησε το Τελ Αβίβ για τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα, η οποία έφερε στην εξουσία τον Μόρσι μετά την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ, απηύθυνε κάλεσμα για την «Ημέρα της οργής», σήμερα, σε αραβικές πρωτεύουσες. Σημειώνεται, ότι η Αδελφότητα θεωρείται πνευματικός καθοδηγητής της Χαμάς.

Η αναζωπύρωση της σύγκρουσης ανάμεσα στη Χαμάς και το Ισραήλ θα είναι η μεγαλύτερη δοκιμασία για τον Μόρσι, ο οποίος αναλαμβάνοντας τη προεδρία της Αιγύπτου είχε δηλώσει ότι θα τηρήσει όλες τις συμφωνηθείσες δεσμεύσεις η μεγαλύτερη των οποίων είναι η συνθήκη ειρήνης με το Ισραήλ του 1979, την οποία η Δύση θεωρεί θεμέλιο της ειρήνης στη Μέση Ανατολή.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Συν-οικία Πιττάκη
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Συν-οικία Πιττάκη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ