2012-11-16 08:28:56
Φωτογραφία για Αυτά θέλει ο Ρότσα
Από την πρώτη –κιόλας- μέρα ανάληψης των καθηκόντων του ο Χουάν Ρότσα προσπάθησε να περάσει στοιχεία του δικού του τρόπου σκέψης στην προπόνηση του Παναθηναϊκού. Πίεση ψηλά, διατήρηση των αποστάσεων των γραμμών κι έμφαση σε ασκήσεις έκρηξης από τον Αργεντινό που θέλει να δει τους ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» να τα δίνουν όλα μέσα στο γήπεδο.

Πέρα από τις αλλαγές στον τρόπο εκγύμνασης που έφερε μαζί του ο Χάρης Γραμμός και σε πολλούς θυμίζουν ο Ολλανδός Λόρενς Έμπεν, ήταν φανερή και η μεταβολή στην ψυχολογία και τη διάθεση των παικτών.

Άλλωστε, το τελευταίο διάστημα το κλίμα στην Παιανία θύμιζε βαρύ «χειμώνα» αφού αποτελούσε κοινή διαπίστωση ότι ο Φερέιρα ήταν μέρος του προβλήματος κι όχι της λύσης, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος.

Έτσι, στην τελευταία προπόνηση δουλειά του Ρότσα και των συνεργατών του ήταν να «ανεβάσουν» την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών, ενώ ο τεχνικός των «πρασίνων» ζήτησε και συγκεκριμένα πράγματα. Έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο διαρκές πρέσιννγκ που θα πρέπει να ξεκινά ψηλά, από την αντίπαλη άμυνα, ενώ ζητούσε διαρκώς από τους παίκτες να διατηρούν τις αποστάσεις των γραμμών, οι οποίες θα πρέπει να είναι κοντά και να προσδίδουν συνοχή στην ομάδα.


Φυσικά για να μπουν τέτοια στοιχεία στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού χρειάζονται και… φυσικές δυνάμεις. Εκεί είναι που μπαίνει στην… εξίσωση και ο Χάρης Γραμμός, ο οποίος υπέβαλε τους ποδοσφαιριστές σε ασκήσεις που θα βελτιώσουν την έκρηξη στο παιχνίδι τους, ασκήσεις δηλαδή, με μεγαλύτερη ένταση σε μικρότερο χρόνο.
sport-fm.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ