2012-11-16 08:13:50
Φωτογραφία για Εθνικιστικά συνθήματα από τη νεολαία του ΔΗΣΥ που θυμίζουν τα μαύρα χρόνια της προδοσίας του ‘74
...Τα ίδια συνθήματα, τα οποία όπλισαν μια δράκα φασιστών το 1974,.... «Τούρκοι θα πεθάνετε σε χώμα ελληνικό» και η «Κύπρος είναι Ελληνική» .Σε τι εξυπηρετούν τον αγώνα για λύση και συμβίωση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, που επικαλείται ο κ Αναστασιάδης που βροντοφώναζε η νεολαία του σήμερα;.

Η Προοδευτική Κ.Φ., με ανακοίνωση της, απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό στους εκατοντάδες νέους και νέες που ένωσαν τις φωνές τους ενάντια στην κατοχή και το ψευδοκράτος, στις σημερινές αντικατοχικές εκδηλώσεις του οργανωμένου μαθητικού και φοιτητικού κινήματος.

Οι φοιτητές και οι μαθητές, προσθέτει, έστειλαν ξεκάθαρα μηνύματα με τη μαζική τους παρουσία, πως όσα χρόνια κι αν περάσουν, εμείς δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με την τούρκικη κατοχή και τη διχοτόμηση. Σε μια περίοδο, που προωθείται η αποπολιτικοποίηση, η παθητική στάση και η απαξίωση των συλλογικών αγώνων, εκατοντάδες νέοι έστειλαν μήνυμα πάλης και αγώνα, για τη λύση και την επανένωση της πατρίδας και του λαού μας.


Την ίδια ώρα, η Προοδευτική καταδικάζει «με όλη τη δύναμη της ψυχής μας τη στάση της νεολαίας του ΔΗΣΥ, η οποία συνειδητά προκάλεσε τη διάσπαση του μαθητικού και φοιτητικού κινήματος. Καταγγέλλουμε το σπάσιμο του δημοκρατικά ψηφισμένου πλαισίου της ΠΟΦΕΝ-ΠΣΕΜ, με εθνικιστικά και σοβινιστικά συνθήματα, που παραπέμπουν σε άλλες, σκοτεινές εποχές της ιστορίας μας.

Τα ίδια συνθήματα, τα οποία όπλισαν μια δράκα φασιστών το 1974, οι οποίοι πρόδωσαν τον τόπο μας και άνοιξαν την πόρτα στην Τουρκία και 38 χρόνια μετά, παλεύουμε ακόμα για τη σωτηρία του. Αυτή είναι η νεολαία που ονειρεύεται ο κύριος Αναστασιάδης;

Με αυτά τα ιδανικά θέλει να γαλουχήσει τη νέα γενιά του τόπου; Σε τι εξυπηρετούν τον αγώνα για λύση και συμβίωση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, που επικαλείται ο κ Αναστασιάδης, τα συνθήματα «Τούρκοι θα πεθάνετε σε χώμα ελληνικό» και η «Κύπρος είναι Ελληνική» που βροντοφώναζε η νεολαία του σήμερα; Είναι με αυτές τις απόψεις και θέσεις που ζητά ο Αναστασιάδης τη ψήφο του Κυπριακού Λαού; Θεωρεί ότι η προ ‘74 συνθηματολογία θα οδηγήσει τον Κυπριακό λαό στη λύση και την επανένωση;

Δεν πρόκειται να αφήσουμε τη σκόνη της λήθης και της απάθειας, που εσκεμμένα σηκώνουν κάποιοι, να καλύψουν την ιστορική μνήμη και τις συνειδήσεις όσων παλεύουν για την απελευθέρωση και επανένωση του τόπου μας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή του αντικατοχικού αγώνα του λαού μας, καταδεικνύοντας ποιοι μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Δε θα σταματήσουμε ποτέ να καλούμε τους νέους και τις νέες σε εγρήγορση, κόντρα στην κατοχή και τη διχοτόμηση, για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Δεσμευόμαστε πως θα παραμείνουμε αλύγιστοι σημαιοφόροι της ιδέας τους λυτρωμούς της πατρίδας και του λαού μας. Γιατί, χίλια χρόνια κι αν περάσουν, δεν πεθαίνουμε σκλάβοι! Μαζί με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες θα σηκώσουμε ξανά, απ’ άκρη σ’ άκρη της Κύπρου, την τιμημένη κυπριακή  σημαία».

http://www.gnomionline.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Καφές με κανέλα και μπαχάρι
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Καφές με κανέλα και μπαχάρι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ