2012-11-16 00:26:06
Φωτογραφία για Εκατοντάδες ρουκέτες κατά του Τελ Αβίβ από τη Χαμάς (φωτό)
Πάνω από 250 ρουκέτες έχουν εκτοξευτεί από τη Γάζα με στόχο το Τελ Αβίβ, ενώ 105 αναχαιτίστηκαν από το ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ. «Να περιμένετε μια ανήσυχη νύχτα» προειδοποιεί τους πολίτες ο ισραηλινός στρατός. Εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι έχουν κλειστεί σε καταφύγια σε Ισραήλ και Παλαιστίνη.

 Από τις αεροπορικές επιδρομές των Ισραηλινών και τα αντίποινα των Παλαιστινίων έχουν σκοτωθεί 15 Παλαιστίνιοι και τρεις Ισραηλινοί, ενώ περισσότερα από εκατό άτομα τραυματίστηκαν. Οι τρεις Ισραηλινοί σκοτώθηκαν στην πόλη Κυριάτ Μαλαχί, όταν χτυπήθηκε το τετραώροφο κτήριο μέσα στο οποίο βρίσκονταν. Το Ισραήλ την Τετάρτη απάντησε με δεκάδες επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων, ως αντίποινα σε πρόσφατες παλαιστινιακές επιθέσεις. Μία από τις ισραηλινές επιδρομές είχε στόχο το στρατιωτικό διοικητή της Χαμάς Αχμέντ Αλ Τζαμπάρι.

 Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου προειδοποίησε ότι η χώρα του είναι προετοιμασμένη να επεκτείνει τις επιχειρήσεις της εναντίον της Χαμάς. Σημειώνεται ότι στο Τελ Αβίβ ήχησαν σειρήνες για πρώτη φορά από το 1991, περίοδο του πρώτου πολέμου στον Περσικό Κόλπο.


  Διεθνείς αντιδράσεις 

Στη Γάζα θα μεταβεί την Παρασκευή ο αιγύπτιος πρωθυπουργός Χισάν Καντίλ, μαζί με αξιωματούχους, προκειμένου να δείξουν την υποστήριξή τους στους Παλαιστίνιους. Τις ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις καταδίκασε ο αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μούρσι. Στο μεταξύ, τα Ηνωμένα Έθνη αποφάσισαν σε κεκλεισμένων των θυρών έκτακτη σύσκεψη αργά χθες να απόσχουν από τα τεκταινόμενα. Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε πως θα έχει την υποστήριξή του αλλά θα πρέπει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποφευχθούν θύματα μεταξύ των αμάχων. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής προεδρίας, ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα επικοινωνήσει με άλλους ηγέτες και θα συζητήσει την εντεινόμενη κρίση.

  Αυτοσυγκράτηση ζήτησαν Γερμανία και Κίνα. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής προεδρίας, ανακοίνωσε ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα επικοινωνήσει με άλλους ηγέτες και θα συζητήσει την εντεινόμενη κρίση.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος θα συνεδριάσει εκτάκτως το Σάββατο για το θέμα.

 Την ισραηλινή επίθεση καταδίκασε ο τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ, επισημαίνοντας ότι η χώρα του παρακολουθεί το θέμα με μεγάλη ανησυχία. Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Γουίλιαμ Χέιγκ σημείωσε ότι την πρωταρχική ευθύνη φέρει η Χαμάς, αλλά ζήτησε από όλες τις πλευρές να αποφύγουν τις κινήσεις που θα θέσουν σε κίνδυνο τους πολίτες ή θα κλιμακώσουν την ένταση.

                                                                                                                                     
Eglimatikotita
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Video : Καταδίωξη σε stop motion
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Video : Καταδίωξη σε stop motion
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ