2012-11-15 22:07:34
Φωτογραφία για Ρεφορμιστική η πανευρωπαϊκή απεργία σύμφωνα με το ΚΚΕ
Η Ευρώπη των λαών δεν έχει καμία σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, επεσήμανε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Λάρισα, ενώ έσπευσε να ασκήσει κριτική στο πλαίσιο της χθεσινής απεργίας που διοργανώθηκε από τη Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων. Η Αλ. Παπαρήγα τόνισε πως το “κούρεμα” του χρέους θα φέρει νέα σκληρά μέτρρα για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών, η κ. Παπαρήγα δεν το απέκλεισε, αλλά έκανε λόγο για “εκλογές των πιστωτών”, που δεν θα βγάλουν τη χώρα από τον μονόδρομο.

“Θεωρούμε ότι ανασυνταγμένο και αναγεννημένο εργατικό λαϊκό κίνημα, όχι βεβαίως με το πλαίσιο που βάζει η ΣΕΣ (Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων) σήμερα (σ.σ.: χθες) και κάνει τη λεγόμενη πανευρωπαϊκή απεργία, πρέπει να στοχεύει και να κατευθύνεται, σε κάθε χώρα και στην Ελλάδα πριν απ’ όλα, στην αποδέσμευση από την Ε.Ε. και στη λαϊκή εξουσία”, τόνισε η κ. Παπαρήγα, σχολιάζοντας τις χθεσινές κινητοποιήσεις, οι οποίες σημείωσαν τεράστια επιτυχία σε όλη την Ευρώπη πλην της Ελλάδας.


Σε σχέση με τη μερική διαγραφή του χρέους, εκτίμησε πως θα επιφέρει νέα μέτρα, που θα πλήξουν την κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη, θα επιταχύνουν τις ιδιωτικοποιήσεις και θα συρρικνώσουν περαιτέρω μισθούς και συντάξεις.

“Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή δεν υποστηρίζει τη σύγκρουση εκ βάθρων, λέει ότι θα συγκρουστεί σε επίπεδο διαπραγμάτευσης. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι στην Ε.Ε., που υπάρχουν ανταγωνισμοί και αντιθέσεις, όταν η διαπραγμάτευση συντελείται στα όρια των τειχών, αυτή η διαπραγμάτευση δεν φέρνει αποτελέσματα”, υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, μια κριτική που αναπαράγει το σκεπτικό της κυβέρνησης, επί της ουσίας, σ’ ό,τι αφορά την οπτική του πολιτικού γίγνεσθαι στην Ε.Ε.

Πηγή: Αυγή
enimerotiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ