2012-11-15 19:21:48
Φωτογραφία για Σε ποιους δημοτικούς τομείς..., έρχονται οι Γερμανοί...!!!
Το στίγμα της Ελληνο –Γερμανικής συνεργασίας προσδιόρισε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη 3η Ελληνο –Γερμανική Συνέλευση που έγινε στη Θεσσαλονίκη.

Μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών προσδιόρισε τους τομείς συνεργασίας (ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, απορρίμματα, τουρισμός, δημοτική περιουσία, κ.α.), ενώ αναφέρθηκε και σε νέα εργαλεία, όπως οι Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, καθιέρωση της Δημοτικής Ενημερότητας, η Ενιαία Αρχή Προμηθειών ανά Δήμο, η μόχλευση ακίνητης περιουσίας, οι έξυπνες επενδύσεις και η φορολογική αποκέντρωση κ.α.

Ο Ε. Στυλιανίδης επισήμανε ότι μέσα από τις συμπράξεις που επιχειρούνται στο πλαίσιο της ελληνογερμανικής συνεργασίας, θα ανοίξει ουσιαστικά ο δρόμος της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. «Είμαι βέβαιος ότι θα προκύψουν συγκεκριμένα αποτελέσματα για να αναχαιτίσουμε την ανεργία να εντείνουμε τον πόλεμο κατά της φτώχειας, να εντείνουμε την περιφερειακή ανάπτυξη, να ωθήσουμε την τοπική αυτοδιοίκηση στις αλλαγές και την ανάπτυξη», τόνισε χαρακτηριστικά.


Επίσης ως χαρακτηριστικό παράδειγμα «καινοτομίας»,  παρουσιάστηκε από τον υπουργό Εσωτερικών και το νέο θεσμικό πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο συστήνεται Παρατηρητήριο Ποιότητας το οποίο και θα λειτουργήσει στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Από την πλευρά του ο εντεταλμένος της Γερμανίδας καγκελαρίου για την ελληνογερμανική συνεργασία Χ. Φούχτελ, στην ομιλία επιχείρησε να αναδιπλωθεί σχετικά με τα όσα είχε αναφέρει χθες για τους Έλληνες δημοτικούς  υπαλλήλους υπογραμμίζοντας ότι το θεσμικό πλαίσιο στην Ελλάδα δημιουργεί πρόβλημα, καθώς προβλέπει πολλές αρμοδιότητες. Για το λόγο αυτό επισήμανε ότι απαιτούνται «παρεμβάσεις για να γίνει πιο αποτελεσματικός ο διοικητικός μηχανισμός».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης από την πλευρά του υπογράμμισε ότι «οφείλουμε στους ίδιους τους δημότες μας να αναλάβουμε την πολιτική ευθύνη για την επούλωση των πληγών που προκάλεσε στις χώρες μας η οικονομική κρίση». Αναφερόμενος στις επιδόσεις της χώρας επισήμανε ότι η καμία άλλη χώρα της Ε.Ε. δεν πέτυχε τη δημοσιονομική προσαρμογή που πέτυχε η Ελλάδα τα δύο τελευταία χρόνια. Τέλος καυτηρίασε τον τρόπο που παρουσιάζεται από μερίδα του γερμανικού τύπου ο Έλληνας.  «Τα περί απείθειας και τεμπελιάς των Ελλήνων που καλλιεργούνται από τον κίτρινο Τύπο της Γερμανίας δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας» είπε χαρακτηριστικά.
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ