2012-11-15 10:51:27
Φωτογραφία για Τραγική ειρωνεία: «Έφυγε» από τη ζωή ο 90χρονος από την Ανδραβίδα μία μέρα μετά το ρεπορτάζ
Μόνος, αβοήθητος, μέσα στο κρύο και το σκοτάδι, χωρίς έναν άνθρωπο στο πλευρό του για να του κλείσει τα μάτια, άφησε χθες το μεσημέρι την τελευταία του πνοή ο 90χρονος Νίκος Πέττας από την Ανδραβίδα...Την ιστορία του ανέδειξε με χθεσινό της ρεπορτάζ η εφημερίδα «Πατρίς», και πολλοί ήταν αυτοί που συγκινήθηκαν και θέλησαν να βοηθήσουν, ωστόσο δεν πρόλαβαν?

Έσβησε αβοήθητος

Ο ηλικιωμένος με το παραπονεμένο βλέμμα, που βρέθηκε στη δύση της ζωής του να είναι μόνος, καθηλωμένος σε ένα κρεβάτι, σε ένα κρύο σπίτι χωρίς ρεύμα και θέρμανση, δεν άντεξε?

Ο θάνατος τον βρήκε κάπου ανάμεσα στο πρωί και το μεσημέρι της Τετάρτης, την ίδια ώρα που κάποιοι άνθρωποι είχαν συγκινηθεί από την ιστορία του και ήθελαν να κάνουν κάτι γι? αυτόν.

Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Ήλιδας κ. Πέτρος Παπαδάτος, είχε έρθει από νωρίς το πρωί σε επικοινωνία με τα στελέχη του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης και είχε ξεκινήσει η διαδικασία για να γίνει η απογραφή του γέροντα στον ΟΓΑ, προκειμένου να μη χαθεί η σύνταξή του.


Κάποια στιγμή το πρωί της Τετάρτης τα στελέχη του προγράμματος επισκέφθηκαν τον γέροντα και χτύπησαν την πόρτα του, χωρίς όμως να πάρουν απάντηση. Και πώς να πάρουν άλλωστε, αφού ο γέροντας ακόμη και εάν ήταν ακόμη ζωντανός εκείνη την πόρτα δεν μπορούσε να μετακινηθεί, δεν μπορούσε να μιλήσει.

Ενδιαφέρον εκδηλώθηκε και από την «Ανθρώπινη Αλληλεγγύη» και σήμερα επρόκειτο κλιμάκιο να επισκεφθεί τον γέροντα.

Την ώρα που κάποια αχτίδα φωτός άρχισε να φαίνεται στον ορίζοντα, ο 90χρονος έφυγε για πάντα αποδεικνύοντας ότι ως κοινωνία? αργήσαμε πολύ.

Τον γέροντα βρήκε νεκρό χθες το μεσημέρι η γυναίκα από τη Βουλγαρία που του πήγαινε φαγητό και τον φρόντιζε.

Το Αστυνομικό Τμήμα Ανδραβίδας ανέλαβε να ειδοποιήσει τα παιδιά του και δόθηκε η υπόσχεση ότι θα έρθουν για να θάψουν τον πατέρα τους.

Έστω και τώρα, το τελευταίο αντίο ας είναι με αξιοπρέπεια, για έναν άνθρωπο που έφυγε τόσο αθόρυβα και τόσο μόνος?

patrisnews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ