2012-11-15 06:36:03
Φωτογραφία για Στον «πάγο» ο νόμος για τους ρύπους των αεροπορικών εταιριών
«Παγώνει» για ένα έτος η ένταξη της αεροπορικών εταιρειών στο πρόγραμμα εκπομπής ρύπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης... όσον αφορά τις πτήσεις προς και από τα αεροδρόμια της ΕΕ, μετά από έντονες διεθνείς αντιδράσεις σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ασία.

Οι αεροπορικές θα συνεχίσουν να πληρώνουν για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου για τις ενδοκοινοτικές πτήσεις.

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος δήλωσε πως το θέμα «παγώνει» προκειμένου να διαμορφωθούν κατάλληλες συνθήκες διαλόγου για την οριστική επίλυσή του.

Στις αποφάσεις των Ευρωπαίων αντέδρασαν έντονα Αμερικανοί, Κινέζοι και Ινδοί. Μάλιστα, το αμερικανικό Κογκρέσο πρόκειται να συζητήσει για μέτρα κατά της ΕΕ στο ζήτημα της αεροπορικής βιομηχανίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος η Κίνα, που έκανε λόγο για μονομερή απόφαση της Ευρώπης και τόνισε ότι προτιμάει να συζητήσει υπό την αιγίδα μηχανισμών όπως η Σύμβαση-Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (U.N. Framework Convention on Climate Change-UNFCCC).


Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, όπως ο Γερμανός υπουργός Περιβάλλοντος Πέτερ Αλτμάγιερ, υποστηρίζουν δημοσίως ότι η απόφαση της ΕΕ για διακοπή της διαδικασίας είναι δικαιολογημένη και καθιστά σαφές ότι “η ΕΕ εμμένει στις θέσεις της, αλλά παράλληλα σέβεται τις διεθνείς δεσμεύσεις και δράσεις της”.

Οι πρώτοι λογαριασμοί για τις πτήσεις εντός ΕΕ έρχονται για τις αεροπορικές τον Απρίλιο του 2013. Η απόφαση για τις πτήσεις προς και από την ΕΕ θα ληφθεί κατόπιν διεθνών διαβουλεύσεων και δεν αναμένεται πριν τον Απρίλιο του 2014.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κόστος της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τους ρύπους των αεροπορικών εταιρειών είναι της τάξης των 1-2 Ευρώ ανά επιβάτη, καθώς η τιμή των δικαιωμάτων άνθρακα έχει βυθιστεί εν μέσω οικονομικής επιβράδυνσης στη Γηραιά Ήπειρο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ