2012-11-14 21:30:06
Φωτογραφία για Δυτική Ελλάδα: Κίνδυνος για μαχαίρι στα κοινοτικά κονδύλια
Με τα εργαλεία του νέου επενδυτικού νόμου και την αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, επιχειρεί να αντισταθμίσει το υπουργείο Ανάπτυξης το ενδεχόμενο σημαντικής μείωσης των κοινοτικών κονδυλίων προς τη χώρα μας για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Όπως ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης σε σημερινή του ομιλία στην ημερίδα για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, το νέο ΕΣΠΑ έχει σημασία πρώτα από όλα, ως προς το μέγεθος το οποίο θα έχει.

Μία μείωση του νέου ΕΣΠΑ θα μπορούσε να είναι και μια υπονόμευση της προσπάθειας της χώρας για τη δημοσιονομική προσαρμογή και για τη βιωσιμότητα του χρέους καθώς είναι ουσιαστικά το μόνο εργαλείο για δημόσιες επενδύσεις, εξήγησε.

Τυχόν περιορισμός του, πρόσθεσε, θα οδηγούσε σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση και σε μεγαλύτερα προβλήματα ως προς τη δημοσιονομική προσαρμογή και τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, το νέο ΕΣΠΑ δεν μας ενδιαφέρει μόνο ως προς το μέγεθός του αλλά και ως προς τη φιλοσοφία του, η οποία θα είναι εντελώς διαφορετική από το σημερινό πρόγραμμα.


Όπως είπε, θα ακολουθήσει κατάθεση νομοσχεδίου στη Βουλή για τη διευκόλυνση των στρατηγικών και των ιδιωτικών επενδύσεων, όπου θα δοθεί η δυνατότητα με εγγυητικές από τις τράπεζες να παίρνει ο επενδυτής τα χρήματα μπροστά από την αρχή.

Παράλληλα γνωστοποίησε ότι θα εξαγγελθεί πολύ σύντομα από τη γενική γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ ένα πρόγραμμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Υπάρχουν δυσκολίες, προσπαθούμε να τις αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα. Όπως προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και σε σχέση με τα ημιτελή έργα της περιόδου 2000-2006 καθώς υπήρχε κίνδυνος απώλειας για τη χώρα, επιστροφής στα Κοινοτικά Ταμεία πόρων της τάξεως των 2,5 δισ. ευρώ», κατέληξε.

Πηγή: ΑΜΠΕ
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ