2012-11-14 20:09:03
Φωτογραφία για Διαδηλώσεις στην Ιορδανία λόγω αύξησης της τιμής των καυσίμων
Ο Ιορδανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε την αύξηση των τιμών στα καύσιμα με αποτέλεσμα πολίτες απ' όλη τη χώρα να βγουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν, πραγματοποιώντας γενικές απεργίες.

Οι Ιορδανοί επέρριψαν την ευθύνη στον βασιλιά της χώρας Abdullah II, ο οποίος έχει πάντα τον τελευταίο λόγο, αλλά παράλληλα ζήτησαν και την παραίτηση του πρωθυπουργού.

Όπως αναφέρει το aljazeera, μέσω της κρατικής τηλεόρασης ο πρωθυπουργός Abdullah Ensour ανακοίνωσε ότι η αύξηση των τιμών γίνεται ώστε να αντισταθμιστούν οι απώλειες πέντε δισ. που είχε το κράτος.

Τα νέα αυτά εξόργισαν τους κατοίκους της Ιορδανίας με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις στο Amman και σε δώδεκα άλλες πόλεις της χώρας.

Στη κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας, περίπου 2.000 διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «Επανάσταση, επανάσταση, είναι μια λαϊκή επανάσταση».

Σημειώνεται ότι ο νόμος απαγορεύει την κριτική προς τον βασιλιά και η ποινή που προβλέπεται είναι μέχρι τρία χρόνια κάθειρξης.

Κατά τις διαδηλώσεις σημειώθηκαν μικρο-επεισόδια κοντά στην πρωθυπουργική οικία, αλλά οι αστυνομικές αρχές απώθησαν το πλήθος με δακρυγόνα.
lifo.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Facebook for Action Menu: Cydia addons free
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Facebook for Action Menu: Cydia addons free
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ