2012-11-14 15:54:02
Φωτογραφία για Γραβατωμένοι απατεώνες στοχεύουν ηλικιωμένους - Απανωτά κρούσματα στην Πάτρα
Εκμεταλλεύονται το κλίμα που έχει διαμορφωθεί γύρω από το γεγονός ότι το Δημόσιο απαιτεί την εξόφληση των χρεών, και κτυπούν σε σπίτια ηλικιωμένων με καινούργιο τέχνασμα.

Σύμφωνα με την Πελοπόννησος, πρόκειται για «απατεώνες με γραβάτες», όπως χαρακτηρίζονται από αστυνομικές πηγές, που δεν είναι άλλοι από επιτήδειους που ζητούν από ηλικιωμένους διάφορα ποσά για την τακτοποίηση οφειλών συγγενικών τους προσώπων.

Τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε σε σπίτι ηλικιωμένης που διαμένει στην οδό Αρέθα. Εκεί, προχθές το πρωί, πλησίασε ένας άνδρας τη γυναίκα και της ζήτησε το ποσό των 1.000 ευρώ, που ήταν δήθεν οφειλή του γιου της προς το Δημόσιο. Η γυναίκα του δήλωσε ότι δεν είχε ένα τόσο μεγάλο ποσό στο σπίτι της, αλλά ο δράστης δεν κάμφθηκε. Κατέβηκε στο μισό από την αρχική του απαίτηση, όμως και πάλι η γυναίκα του απάντησε αρνητικά. Τότε άρχισε τις απειλές ότι ο γιος της κινδύνευε με βαρύτατη ποινή, ενώ για να την πείσει προσποιήθηκε δήθεν ότι του τηλεφωνούσε και του ζητούσε τα χρήματα.

Τελικά ο δράστης απομακρύνθηκε από το σπίτι βλέποντας ότι είχε χάσει σημαντικό χρόνο, έχοντας εντοπίσει όμως άλλο υποψήφιο θύμα. Οι αστυνομικοί συστήνουν στους ηλικιωμένους να μην έχουν καμία επαφή με αγνώστους που επικαλούνται δήθεν ότι συγγενικά τους πρόσωπα έχουν οφειλές.

Πηγή: εφημερίδα Πελοπόννησος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ