2012-11-14 15:30:37
Φωτογραφία για Πάτρα: «Όχι» στις απολύσεις από τους χιλιάδες εργαζομένους
Ένα βροντερό «όχι» φώναξαν οι δημοτικοί και περιφερειακοί υπάλληλοι, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι στις απολύσεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση και η τρόικα με την ψήφιση και δημοσίευση στο Φύλλο της Κυβερνήσεων του Μνημονίου 3.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Αχαΐας μετείχαν στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση με τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι, που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Στις 12 το μεσημέρι εργαζόμενοι του Δήμου και της Περιφέρειας μαζί με τα μέλη των Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα Ν. Αχαΐας πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο και στη συνέχεια μέσω της οδού Μαιζώνος, πορεία στο Εργατικό Κέντρο.

Από εκεί με άλλους εργαζόμενους, φοιτητές και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΕΑΑΚ κ.α. συνέχισαν την πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας και κατέληξαν πάλι μέσω των οδών Μαιζώνος, Γούναρη και Κορίνθου στην πλατεία Όλγας.


Μπροστά από το Δημαρχείο όταν περνούσε η πορεία, ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, στεκόταν στην πόρτα, ενώ σε δηλώσεις του τόνισε πως είναι στο πλευρό των εργαζομένων και για αυτό το λόγο θα πραγματοποιηθεί και το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή το απόγευμα.

Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους: «Οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται στη χώρα μας και στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, είναι καταστροφικές και αδιέξοδες, δεν λύνουν απεναντίας αυξάνουν τα προβλήματα στις κοινωνίες και τις οικονομίες, διευρύνουν τις κοινωνικές ανισότητες, εξαθλιώνουν τους λαούς».

patrastimes.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΑραβαντινός-
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΑραβαντινός-
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ