2012-11-14 14:15:07
Φωτογραφία για Κόντε: Μαραντόνα ο κορυφαίος
Ο Αντόνιο Κόντε μίλησε με τους οπαδούς της Γιουβέντους μέσω Twitter και ήταν άκρως αποκαλυπτικός. Ο Πογκμπά που μπορεί να γίνει ο Νο 1 στον κόσμο, τα εμπαθή σχόλια για την "κυρία" και ο... Μαραντόνα.

Η επιστροφή του στους πάγκους θα γίνει στις 4 Δεκεμβρίου όταν και θα λήξει η τιμωρία του, ωστόσο ο Αντόνιο Κόντε δεν... κρατιέται, και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Γιουβέντους στο Twitter άνοιξε τη Δευτέρα (12/11) δίαυλο επικοινωνίας με τους τιφόζι των Τορινέζων.

Ο τεχνικός των πρωταθλητών Ιταλίας έδωσε μάλιστα άκρως ενδιαφέρουσες απαντήσεις στα 35 λεπτά που διήρκεσε η "ανάκρισή" του.

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του:

Για το πόσο του λείπει ο πάγκος: "Έφτιαξα έναν στο σπίτι της συζύγου μου για να τσακώνομαι με τον καθένα. Στα σοβαρά τώρα, μου λείπει κάθε ημέρα η επαφή με τους παίκτες".

Για τα ρεκόρ της Γιουβέντους αλλά και την αμφισβήτηση που υπάρχει προς την ομάδα του: "49 συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα, 20 ματς επικεφαλής στη βαθμολογία, καλύτερη επίθεση και καλύτερη άμυνα. Κάποιες φορές όμως κάποιοι αμφισβητούν αυτά τα νούμερα.


Ίσως μεταξύ των δημοσιογράφων να υπάρχουν πάρα πολλοί οπαδοί. Ακόμα και σε νίκες μας, βλέπω ότι υπάρχει η τάση να μειώνουν την αξία του αντιπάλου μας. Συνέβη με τη Νόρτζελαντ και την Πεσκάρα. Χαμογελώ διαβάζοντας ότι οι Δανοί είναι μία ομάδα της τρίτης κατηγορίας της Ιταλίας.

Σας προσκαλώ να ξαναδείτε τα παιχνίδια της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και ελπίζουμε εκείνη η άδικη ισοπαλία στην Κοπεγχάγη να μην μας κοστίσει την πρόκριση".

Για το τι σημαίνει Γιουβέντους για τον ίδιο: "Η Γιουβέντους για μένα είναι συναίσθημα, ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Έπαιξα μόνο σε δύο ομάδες, τη Λέτσε και τη Γιουβέντους. Έπειτα έγινα οπαδός των ομάδων που προπόνησα. Τώρα όμως έχω επιστρέψει σπίτι και είμαι ευτυχισμένος".

Για τον προπονητή στον οποίο θα ήθελε να μοιάσει: "Θα ήθελα να γίνω ο Φέργκιουσον της Γιουβέντους, συνεχίζοντας με αυτή την ομάδα για όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια".

Για τον Πογκμπά: "Στην Ιταλία υπάρχει η τάση να μην δίνεται εμπιστοσύνη στους νέους. Εγώ όμως έκανα ντεμπούτο στη Serie A σε ηλικία 16 χρόνων και δεν δίστασα ούτε λεπτό να δώσω φανέλα βασικού στον Πολ, που είναι μόνο 19 χρόνων.

Έχει ποιότητα και εκπληκτικές δυνατότητες. Θα πρέπει τώρα να ωριμάσει για να γίνει πρωταθλητής. Ο Πογκμπά έχει διάθεση να μάθει, αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι κάνει μαθήματα ιταλικών. Μπορεί να γίνει ο Νο 1 ποδοσφαιριστής στον κόσμο".

Για το σύστημα που ακολουθεί: "Το 3-5-2 τώρα είναι πιο επιθετικό από το 4-3-3. Και στην επίθεση εφαρμόζω ροτέισον επειδή πιστεύουμε στους επιθετικούς μας. Είμαι χαρούμενος που βλέπω τους Κουαλιαρέλα και Τζοβίνκο να αρχίζουν να σκοράρουν".

Για τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο: "Ήταν καθοριστικός για μας πέρυσι, είχα πάντα μαζί του μία ειλικρινή σχέση. Αξίζει τα καλύτερα και στην Αυστραλία όπου βρίσκεται τώρα".

Για τον Μαραντόνα, τον κορυφαίο αυτής της εποχής και την ομάδα που του αρέσει να βλέπει: "Ο Μαραντόνα ήταν ο καλύτερος παίκτης που έχω συναντήσει, τον είχα μαρκάρει man-to-man προς το τέλος της καριέρας του. Ο Μέσι είναι στα βήματά του. Μου αρέσει πολύ το πως παίζει η Μπορούσια Ντόρτμουντ".

Για το ποιο πρωτάθλημα ξεχωρίζει: "Αυτό που πήρα ως προπονητής (σ.σ. πέρυσι) ήταν ακόμα καλύτερο από εκείνο της 5ης Μαΐου (σ.σ. 2002)".

Ο Κόντε έδωσε το... σύνθημα για την έναρξη του διαδικτυακού διαλόγου γράφοντας στο Twitter της Γιουβέντους ότι "αποφάσισα να μιλήσω σε εσάς, στους οπαδούς μας, επειδή είστε δίπλα μου σε αυτή την ξεχωριστή στιγμή" ενώ μετά το τέλος της επικοινωνίας, έγραψε:

"Τελειώσαμε, θα μπορούσα να συνεχίσω για ώρες. Είναι φανταστικό να βλέπω την στοργή του κόσμου να έρχεται από κάθε μέρος του κόσμου: Κίνα, Ινδονησία.

Σας χαιρετώ. Πάντα ενωμένοι, πάντα μαζί και FORZA JUVE!"
sigmalive
tosokaki.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ