2012-11-14 10:32:04
Φωτογραφία για Ετοιμάζεται η «διάβρωση» του φοροεισπρακτικού μηχανισμού
Ποιες είναι οι αλλαγές στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, στις οποίες προχωράει άμεσα το υπουργείο Οικονομικών Σε ιδιώτες ελεγκτές θα αναθέσει εμμέσως το υπουργείο Οικονομικών την αναδιάταξη και αναδιάρθρωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τη θέση του μόνιμου υφυπουργού Εσόδων (ο οποίος, μπορεί τελικά, να έχει το «βαθμό» του γενικού γραμματέα, με 5ετή ωστόσο θητεία) προορίζεται στέλεχος ενός από τους μεγάλους ελεγκτικούς οίκους, παγκοσμίως, ο οποίος έχει παρουσία και στην ελληνική αγορά.

Για την ιστορία, τέτοιοι υπάρχουν 3 - 4 στην Αθήνα και από αυτούς θα σχηματισθεί μια short list, για να γίνει η τελική επιλογή.

Πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών και της τρόικας, η οποία συνεπικουρεί την προσπάθεια, είναι ο νέος επικεφαλής, αργά αλλά σταθερά, να «διαβρώσει» τον δημόσιο χαρακτήρα του σημερινού μηχανισμού, εκ των έσω, χρησιμοποιώντας μεθόδους, τεχνικές, αλλά και βοήθειες από τον ιδιωτικό τομέα, στο κυνήγι των μεγάλων φορολογικών υποθέσεων, στην αρχή.

Σιγά – σιγά, όμως, το σχέδιο προβλέπει ότι η αρμοδιότητα του θα επεκταθεί και στις μικρότερες υποθέσεις, έως ότου αλλάξει το σύνολο του μηχανισμού.

Το πιθανότερο είναι πως η μια θητεία δεν θα είναι αρκετή, οπότε θα χρειαστεί και δεύτερη, αλλά αυτό είναι μάλλον… λεπτομέρεια, με βάση τα σημερινά δεδομένα.

forologikanea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ανέκδοτο: Εξέταση σπέρματος...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ανέκδοτο: Εξέταση σπέρματος...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ