2012-11-14 09:29:03
Φωτογραφία για Βρετανία: Ελεύθερος ο ισλαμιστής κληρικός Κατάντα
Την αποφυλάκιση του με εγγύηση αποφάσισε βρετανικό δικαστήριο καθώς έκρινε ότι σε περίπτωση που απελαθεί στην Ιορδανία προκειμένου να αντιμετωπίσει κατηγορίες... για τρομοκρατία μπορεί να έχει μία δίκαιη δίκη.

Ο Κατάντα, τον οποίο η Βρετανία προσπαθεί να εκδώσει στην Ιορδανία εδώ και 10 χρόνια για να δικαστεί για τρομοκρατικές πράξεις, βγήκε λίγο μετά τις 13:00 ώρα Ελλάδας από το σωφρονιστικό κατάστημα.

Την Δευτέρα η βρετανική δικαιοσύνη διέταξε την απελευθέρωση με εγγυήσεις του 51χρονου ισλαμιστή, που φέρεται να είναι ο πνευματικός ηγέτης της αλ Κάιντα στην Ευρώπη, αφού έκανε δεκτή την έφεση που είχε υποβάλει.

Σύμφωνα με τους όρους της απελευθέρωσής του, ο Κατάντα θα μπορεί να βγαίνει από το σπίτι του στο Λονδίνο από τις 08:00 το πρωί ως τις 16:00 το απόγευμα, θα πρέπει να φορά ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού, ενώ δεν του επιτρέπεται να χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο και να έρχεται σε επαφή με κάποιους ανθρώπους.

Η βρετανική κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη να ασκήσει έφεση. «Έχουμε λάβει έναν αριθμό διαβεβαιώσεων από την κυβέρνηση της Ιορδανίας. Μέχρι που άλλαξαν και το Σύνταγμα τους» είπε ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού, Ντέβιντ Κάμερο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ