2012-11-13 17:17:04
Φωτογραφία για ΠΑΟ: Φθάνει το απόγευμα στην Αθήνα ο Μπανκς
Ερχεται το απόγευμα στην Αθήνα ο Μάρκους Μπανκς. Ο 30χρονος Αμερικανός γκαρντ, ο εκλεκτός του Αργύρη Πεδουλάκη για την περιφέρεια του Παναθηναϊκού, έρχεται για να περάσει δοκιμαστική περίοδο 10 ημερών στο ΟΑΚΑ. Ο Μπανκς είχε μείνει χωρίς ομάδα το τελευταίο διάστημα και ο Πεδουλάκης δεν θέλει να το ρισκάρει.

Θέλει πρώτα να δει τον Μπανκς σε μερικές προπονήσεις και στη συνέχεια να ανάψει το πράσινο φως για την απόκτησή του. Ετσι, για περίπου 10 ημέρες ο Αμερικανός θα κάνει προπονήσεις με τους «πράσινους», προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός της ετοιμότητάς του.

Ο Μάρκους Μπανκς, γεννήθηκε στο Λας Βέγκας στις 31 Νοεμβρίου 1981. Στο NCAA φόρεσε τη φανέλα του πανεπιστημίου της Νεβάδα. Το 2003 επέλεξαν τον Μπανκς οι Γκριζλις στο νούμερο 13 των ντραφτ, αλλά κατέληξε -μέσω ανταλλαγής- στους Μπόστον Σέλτικς. Μετά από τρεις σεζόν στη Βοστώνη, ο Μπανκς αγωνίστηκε σε Μινεσότα, Φοίνιξ, Μαϊάμι, Τορόντο και Νέα Ορλεάνη. Σε οκτώ σεζόν στο ΝΒΑ αγωνίστηκε σε 348 παιχνίδια με μέσο όρο 5,9 πόντους, 1,5 ριμπάουντ και 2,1 ασίστ.

Την αγωνιστική περίοδο 2005-06 είχε τα καλύτερα στατιστικά στην καριέρα του. Συγκεκριμένα, με τη φανέλα της Μινεσότα τότε αγωνίστηκε σε 40 παιχνίδια, εκ των οποίων στα 28 ήταν βασικός με 12 πόντους, 2,9 ριμπάουντ, 4,7 ασίστ και 1,2 κλεψίματα μέσο όρο.
sigmalive
tosokaki.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ