2012-11-13 13:42:07
Φωτογραφία για Φέρνουν την επόμενη επιδημία μέσω των κατοικίδιων;;;
Μας το φέρνουν υποτίθεται μέσω έρευνας λες και δεν έχουμε τα σκυλιά και τις γάτες για κατοικίδια εδώ και χρόνια. Αυτό που μας λέει λοιπόν αυτή η "έρευνα" είναι πως οι ερευνητές εκτιμούν ότι κατοικίδια ζώα όπως τα σκυλιά και οι γάτες, θα μπορούσαν να είναι η πηγή των επόμενων σοβαρών ασθενειών για την ανθρωπότητα.

Ρε θα μας τρελάνετε; Τώρα ξαφνικά εσείς ανακαλύψατε τα κατοικίδια; Ή θα αλλάξει κάτι από αύριο; Προφανώς κάτι ετοιμάζεται εσείς, από τα γνωστά σας κολπάκια...Είναι γνωστό έτσι και αλλιώς πως με την ανθρωπότητα αρρωσταίνετε, θέλετε να μας μειώσετε οπωσδήποτε! Από την μια μας λένε πως το να έχουμε κατοικίδια ζώα έχει πολλά οφέλη για την ευημερία και την ανάπτυξη των σχέσεων καθώς και με το δέσιμο με τα ζώα και από την άλλη ουσιαστικά μας προτρέπει σιγά σιγά να τα αφήσουμε στην άκρη!

Το έχουν πάρει μάλιστα τόσο σοβαρά που η επιστημονική ομάδα απευθύνει μάλιστα έκκληση στην παγκόσμια κοινότητα να ασχοληθεί πιο σοβαρά με την παρακολούθηση αυτών των «ζωονοσογόνων» ασθενειών ώστε να παράγει εγκαίρως τα απαιτούμενα φάρμακα και εμβόλια. Η έρευνα αναφέρει ότι ασθένειες που θα μεταδίδονται από τα ζώα στους ανθρώπους θα αυξηθούν άμεσα και φέρνει παράδειγμα τη μεταλλαγμένη μορφή λύσσας που σκοτώνει περίπου 55,000 ανθρώπους στην Αφρική και την Ασία.


Είναι δηλαδή τυχαίο που αναφέρει ότι οι ασθένειες που θα μεταδίδονται από τα ζώα στους ανθρώπους θα αυξηθούν άμεσα; Δεν νομίζουμε. Μάλλον μας προετοιμάζουν για να μην μας έρθει ξαφνικό!

Ο Michael Day, καθηγητής της Κτηνιατρικής Παθολογίας στην Κτηνιατρική Σχολή Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ δημοσίευσε την έρευνα στο περιοδικό Emerging Infectious Diseases. Υπογράμμισε μάλιστα ότι αν φρικάρουμε στην ιδέα της φονικής επιδημίας που ξεκινά από τα αγαπημένα, γλυκούλια, γατάκια και σκυλάκια… καλώς κάνουμε αφού «Ο αριθμός των μικρών ζώων ‘συντροφιάς’ των ανθρώπων των πόλεων είναι τεράστιος. Κι αν ξεκινήσει μια επιδημία δύσκολα θα τη σταματήσουμε.

Μάλιστα υπογραμμίζετε πως η έκθεση αυτή υποστηρίζεται από την Παγκόσμια Κτηνιατρική Ένωση Μικρών Ζώων (WSAVA), την One Health Committee, Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Υγεία των Ζώων (OIE) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO).
psifiakoohiro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ