2012-11-13 12:18:03
Φωτογραφία για Σε διεθνές κέντρο ιστιοπλοΐας μετατρέπεται η Πάφος
Η ρωσική επένδυση στον τομέα του ναυτικού τουρισμού και της ιστιοπλοϊκής εκπαίδευσης παίρνει σάρκα και οστά. Στις τρεις σήμερα το απόγευμα στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου, θα τελεστούν τα εγκαίνια της... σχολής «SailFirst» από τον δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα, στην παρουσία εκπροσώπων της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Με τη δραστηριοποίηση των Ρώσων επενδυτών, η Πάφος θα εισέλθει στον χάρτη των σημαντικών ιστιοπλοϊκών προορισμών διεθνώς, αφού η ρωσική επένδυση χαρακτηρίζεται ως μια από τις σημαντικότερες του είδους που γίνονται σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Αυτό τονίζουν και οι φορείς της Πάφου, με τον δήμαρχο Σάββα Βέργα να επισημαίνει στη σαββατιάτικη συνέντευξη Τύπου, ότι η επιλογή της πόλης για την ίδρυση του Κέντρου Ιστιοπλοΐας της Ανατολικής Μεσογείου δεν είναι τυχαία, αφού η Πάφος αποτελεί έναν ιδανικό θαλάσσιο στίβο. «Η ίδρυση του Κέντρου θα έχει θετικά και πολλαπλά οφέλη για την πόλη μας με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει σημαντικά την οικονομία της πόλης μας», τόνισε.


Προσθέτοντας και τα ακόλουθα: «Το ολυμπιακό άθλημα της ιστιοπλοΐας είναι διαδεδομένο και καταξιωμένο διεθνώς, απαιτεί γνώση, συνεργασία και σεβασμό στη φύση. Για τον λόγο αυτόν είμαστε σίγουροι ότι το Κέντρο Ιστιοπλοΐας, θα προσελκύσει το ιστιοπλοϊκό ενδιαφέρον στην πόλη και είναι συνυφασμένο με τον τουρισμό και τη ναυτική παράδοση της Κύπρου».

Τόσο ο δήμαρχος Πάφου όσο και ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού του δήμου Χρύσανθος Σαββίδης επεσήμαναν ότι το κύρος και η εμβέλεια της ρωσικής εταιρείας, η μεγάλη της εμπειρία και η διεθνής της καταξίωση, αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για την επιτυχία της προσπάθειας που ξεκινά στην Πάφο. «Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζουμε και επικροτούμε τέτοιες προσπάθειες και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που η πόλη μας θα φιλοξενήσει το Κέντρο Ιστιοπλοΐας. Ιδιαίτερα σήμερα που η Πάφος έχει λάβει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017, κάθε τέτοια πρωτοβουλία ενισχύει το όραμα και ενδυναμώνει τη φιλοδοξία μας να κάνουμε την πόλη μας μία από τις πιο επιτυχημένες πολιτιστικές πρωτεύουσες στην ιστορία του θεσμού», επεσήμανε ο κ. Βέργας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ