2012-11-13 11:35:05
Φωτογραφία για ''OXI'' ΕΥΑΓΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο.
Στην Εκτελεστική Επιτροπή μεταφέρεται το αντάρτικο της ΔΗΜΑΡ

Στην απόφαση να μην συγκαλέσει τελικά την Κοινοβουλευτική Ομάδα κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με στελέχη του κόμματος τη Δευτέρα. Με την απόφαση αυτή η Ιπποκράτους επιχειρεί να βγουν από την ατζέντα τα εσωκομματικά και η προσοχή να στραφεί στις εξελίξεις μετά τις αποφάσεις του Eurogroup.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκαν δύο διευρυμένης σύνθεσης συνεδριάσεις ΚΤΕ για την Τετάρτη και την Πέμπτη προκειμένου, σύμφωνα με την εφημερίδα ''ΤΑ ΝΕΑ'' οι βουλευτές να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα του Eurogroup, για το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, όπως επίσης και για την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Στη συνάντηση που έγινε τη Δευτέρα στην Ιπποκράτους, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε τους συνεργάτες του ότι σύντομα θα ανακοινώσει τη σύνθεση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου.


Όσον αφορά στο ενδεχόμενο αλλαγών στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να είπε, σύμφωνα με το ''ΕΘΝΟΣ'', ότι «πρέπει να μπουν κανόνες» αλλά τόνισε ότι δεν δέχεται λέξη για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού. Στόχος της Ιπποκράτους είναι να αποφύγει να ανοίξει ένα θέμα το οποίο θα αναδείξει τις δύο «γραμμές» που καταγράφονται εντός του ΠΑΣΟΚ:

 Ευρύτερη συμμετοχή στην κυβέρνηση, ίσως με τον Ευ. Βενιζέλο σε θέση αντιπροέδρου, ή αποχώρηση, όπως του έχουν προτείνει διάφορα στελέχη και ο πρόσφατα διαγραμμένος Κώστας Σκανδαλίδης.

Στην Εκτελεστική Επιτροπή μεταφέρεται το αντάρτικο της ΔΗΜΑΡ

Πονοκέφαλο προκαλεί στη ΔΗΜΑΡ η στάση των δύο βουλευτών, Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρη Μουτσινά, οι οποίοι δεν τήρησαν την κομματική γραμμή και καταψήφισαν το τρίτο μνημόνιο και τον προϋπολογισμό.

 Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος που γίνεται σήμερα, Τρίτη, οι δύο βουλευτές αναμένεται να ξεκαθαρίσουν την πρόθεσή τους να παραμείνουν στο κόμμα. Μιλώντας στα ''ΝΕΑ'', ο κ.Βουδούρης εξήγησε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να φύγει από τη ΔΗΜΑΡ και όπως είπε θα παραμείνει και θα προσπαθήσει μαζί με τα άλλα μέλη του κόμματος που διαφωνούν με την άποψη ότι απαιτούνται σκληρά, αλλά αναγκαία μέτρα να αλλάξει η στρατηγική της ΔΗΜΑΡ. «Το κόμμα είμαι εγώ» δήλωσε.

Από την άλλη, σε θέσεις μάχης βρίσκονται οι «μεταρρυθμιστές» του κόμματος (Ψαριανός, Λιβαδάς, Χωμενίδης, Λιοναράκη) και στελεχών όπως ο Νίκος Μπίστης, που ζητούν στήριξη της τρικομματικής κυβέρνησης «χωρίς αστερίσκους». Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος θα εκφραστεί με κάθε τρόπο η έντονη δυσφορία και αποδοκιμασία της ΔΗΜΑΡ προς τους δύο βουλευτές.

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στη ΔΗΜΑΡ είναι και η δήλωση του Νίκου Μπίστη στον ΣΚΑΪ ο οποίος ζήτησε από τους διαφωνούντες βουλευτές να αποχωρήσουν από το κόμμα. «Δεν είναι δυνατόν να προπαγανδίζεις τη στρατηγική άλλου κόμματος και να κάθεσαι στο κόμμα σου» είπε, τονίζοντας ότι οι διαφωνούντες με τη γραμμή της ΔΗΜΑΡ βουλευτές πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, όπως ο ίδιος είχε πράξει παλαιότερα.

ΔΟΛ
 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ