2012-11-13 01:36:03
Φωτογραφία για Πετυχημένη και πολλά υποσχόμενη η επίσκεψη Κύριλλου στους Αγίους Τόπους
Δεν έλειψε λεπτό δίπλα από τον Πατριάρχη σε όλες του της επισκέψεις στην Αγία Γη. Ήταν εντολή από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κκ Θεόφιλο να είναι δίπλα στον επίσημο προσκεκλημένο αλλά και ο ίδιος ο Πατριάρχης Μόσχας είχε την επιθυμία να... ενημερώνεται και να ξεναγείται από έναν άνθρωπο σαν τον Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος με τον οποίο τους συνδέουν πολλά. Άλλωστε ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν εκείνος που είχε ευχηθεί στον σημερινό πατριάρχη Ρωσίας να τον δούμε σύντομα Πατριάρχη όταν κοιμήθηκε ο προηγούμενος.

Τότε μάλιστα σε επίσημη επίσκεψή του στην Μόσχα του είχε προσφέρει ένα από τα μπαστούνια που σήμερα ο πατριάρχης Κύριλλος φυλάει ως κόρη οφθαλμού αφού θεώρησε τιμητική και τυχερή την προσφορά και την ευχή του Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος. Ο πατριάρχης Mόσχας δεν μας συνηθίζει σε τρυφερές και ανθρώπινες στιγμές αφού είναι μια από τις κεφαλές τις ορθόδοξης εκκλησίας που μάλλον απόμακρος και σκληρός εμφανίζεται προς τα έξω παρά συναισθηματικός και αποκαλυπτικός.


Η επίσκεψη του πατριάρχη Μόσχας στα Ιεροσόλυμα και στους υπόλοιπους Αγίους Τόπους ήταν μια πετυχημένη επίσκεψη αφού η προετοιμασία από το κράτος του Ισραήλ και υποδοχή από τους πατέρες του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων ήταν αυτή που άρμοζε στον ίδιο και στις περιστάσεις. Άλλωστε για κάθε επίσημο πρόσωπο και κυρίως της Ορθόδοξης εκκλησίας είναι υποχρεωτικό και αναγκαίο να επισκεφθεί έστω και μια φορά τα άγια Προσκυνήματα.

Η επίσημη επίσκεψη του Πατριάρχη Ρωσίας στην Αγία Γη σηματοδοτεί και μια μελλοντική δυναμική που μοιάζει να απλώνεται στην Ιερουσαλήμ αφού ήδη πλήθος Ρώσων πιστών επιχειρηματιών και άλλων επισκέπτονται συχνά τα Άγια Προσκυνήματα.

Δεν ήταν λίγες βέβαια οι περιπτώσεις που πολλοί μίλησαν για επέλαση των Ρώσων στα μέρη που περπάτησε ο Ιησούς. Η συνεργασία βέβαια και η επικοινωνία ανάμεσα στα δύο Πατριαρχεία είναι ειρηνική και τα πράγματα δείχνουν ότι οι καλοί χειρισμοί από το μέρος του ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου θα ισχυροποιήσουν την σχέση ανάμεσα στις δύο εκκλησίες για να υπάρχει και στήριξη όποτε και αν χρειαστεί.

Ένα πράγμα μόνο δεν έγινε από την πλευρά του πατριάρχη Ρωσίας κάτι τι οποίο θα πρέπει να πούμε ότι ήταν τραγική παράλειψη και ανθρώπινο λάθος: Δεν ρώτησε ούτε ενδιαφέρθηκε να μάθει για την υγεία του Ειρηναίου που βρίσκεται ακόμη κλεισμένος στο κελί του διακινδυνεύοντας πια όχι μόνο την υγεία του και την ζωή του αλλά και το γόητρο του Πατριαρχείου που σίγουρα θα πληγεί παγκοσμίως αν στον προηγούμενο πατριάρχη συμβεί το μοιραίο ενώ είναι κλεισμένος στο κελί του απαξιωμένος από την υπόλοιπη αδελφότητα.

briefingnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ