2012-11-12 23:07:46
Φωτογραφία για ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ : ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ
Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται για τον εκτός έδρας αγώνα κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ, με τον Βαγγέλη Μάντζαρη να τονίζει πως το επίπεδο της Ευρωλίγκας έχει ανέβει.

Ο Έλληνας γκαρντ μίλησε στην «ΕΡΑ ΣΠΟΡ» και τόνισε αρχικά για την κόντρα που είχε με τον αδελφό του στο παιχνίδι του Περιστερίου με τον Ολυμπιακό: «Πολλά αδέλφια μπορεί να βλέπουν ανταγωνιστικά ο ένας τον άλλον, αλλά σε μας δεν έγινε αυτό. Δεν παίζουμε και στην ίδια θέση ώστε να τον ανταγωνίζομαι. Περισσότερο ακολουθούσα τα χνάρια του. Τον συμβουλευόμουν ή με συμβουλεύονταν αυτός. Με τον Αντώνη έχουμε πολύ καιρό να παίξουμε αντίπαλοι, ακόμα και σε μονό. Παλιά παίζαμε πολύ συχνά. Ο Αντώνης είναι μεγαλύτερο κορμί και κάποιες φορές με νίκαγε στο ποστ παιχνίδι, άλλες φορές κέρδιζα εγώ. Ηταν ποιος θα βρίσκονταν στη μέρα του. Επειδή μιλήσαμε, ό,τι ένιωσα εγώ, ένιωσε και ο συμπαίκτης μου Κάιλ Χάινς με τον δικό του αδελφό. Όταν πήγαινε να τον μαρκάρει ένιωθε παράξενα. Αυτοί έπαιξαν και στην ίδια θέση αντίπαλοι και ήταν ακόμα πιο περίεργα τα πράγματα. Όταν μπήκε στο παρκέ προσπάθησε, πάντως να είναι επαγγελματίας. Όταν ήταν στον πάγκο και έβαζε καλάθι ο αδελφός του από τη μια ένιωθε άσχημα αλλά από την άλλη έλεγε "αφού το έβαλε ο αδελφός μου, χαλάλι».


Για τον Μπανκς, με τον οποίο συμφώνησε ο Παναθηναϊκός, σχολίασε: «Το άκουσα και εγώ για τον καινούργιο παίκτη που φέρνει ο Παναθηναϊκός. Πέρα από κάποια γενικά πράγματα που άκουσα ότι είναι γρήγορος και δυνατός δεν ξέρω κάτι άλλο. Όταν έρθει η στιγμή να τον αντιμετωπίσουμε θα δούμε. Τώρα το μυαλό μας είναι στην Κάχα, όχι στον Παναθηναϊκό».

Για την εικόνα του Ολυμπιακού μέχρι τώρα, αλλά και τα πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους: «Στην προετοιμασία ήμασταν πολύ φορμαρισμένοι και νομίζω ότι κάναμε κοιλιά νωρίς. Ελπίζω να το ξεπεράσαμε και πλέον να κάνουμε βήματα μπροστά. Στην άμυνα δεν ήμασταν καλοί. Στο τελευταίο παιχνίδι με το Μιλάνο συγκεντρωθήκαμε στην άμυνα και είπαμε ότι αν δεν παίξουμε άμυνα δεν πρόκειται να κερδίσουμε. Βάλαμε κάτω τα κεφάλια παίξαμε άμυνα και κερδίσαμε. Υπάρχει πίεση και άγχος σε πολλά άτομα στην ομάδα και είχαμε ψυχολογικό πρόβλημα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Η νίκη στο Μιλάνο μας βοήθησε και βαθμολογικά και ψυχολογικά για τη συνέχεια. Και με την Κάχα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε καλή περιφερειακή άμυνα. Εχει παίκτες που καλά παίζουν έξω από το καλάθι, ακόμα και ο Λάμπε που μας είχε κάνει ζημιά στο ΣΕΦ, σουτάρει τρίποντα. Εγώ δε νομίζω ότι έχει πέσει το επίπεδο στην Ευρωλίγκα όπως νομίζουν πολλοί. Ισα, ίσα εγώ νομίζω ότι είναι πολύ ανταγωνιστικές αρκετές ομάδες. Ισως η ΤΣΣΚΑ ή η Μπαρτσελόνα να είναι σε κάμψη, άσχετα που η Μπάρτσα κέρδισε 20 πόντους στη Μόσχα, αλλά στο τέλος -όταν πρέπει- θα είναι έτοιμες. Υπάρχουν επίσης η Ρεάλ, η Εφες και η Ζαλγκίρις που έχουν ρίξει λεφτά και έχουν ανέβει πολύ. Ακόμα και η Τσεντεβίτα πήγε να κερδίσει στο ΣΕΦ και κέρδισε την Κάχα. Στον όμιλό μας οι ομάδες είναι περίπου ισοδύναμες εκτός της Ζαλγκίρις που έχει κάνει 5-0. Στην Ελλάδα η πρώτη θέση εξαρτάται καθαρά από εμάς. Πρώτα πρέπει να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ το οποίο και φέτος είναι το μεγάλο μας όπλο και μετά να μην κάνουμε κάποια κακή ήττα. Αν τα κάνουμε αυτά δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα να πάρουμε το πλεονέκτημα της έδρας για τα πλέι οφ και τους τελικούς».
 
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ