2012-11-11 15:53:28
Φωτογραφία για ΚΟΠΙΤΣΗΣ : ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΕΙΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ο Χάρης Κοπιτσής μίλησε στο "woop.gr" για το αποψινό ντέρμπι του ΟΑΚΑ ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Αναλυτικά:

Ο Χάρης Κοπιτσής αγωνίστηκε με τη φανέλα της ΑΕΚ για 9 διαδοχικές σεζόν, από την περίοδο 1992-93 μέχρι την περίοδο 2000-2001, σημειώνοντας σημαντικές επιτυχίες αφού αναδείχθηκε με την ''Ένωση'' 2 φορές πρωταθλητής Ελλάδος και ισάριθμες κυπελλούχος.

Από τότε μέχρι σήμερα βέβαια, πολλά έχουν αλλάξει στην Ένωση, που ταλανίζεται από διοικητική αστάθεια και προσπαθεί να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο.

Το αποψινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έχει μεγάλη βαθμολογική σημασία για την ΑΕΚ και αυτό τονίζει και ο Χάρης Κοπιτσής.

Χαρακτηρίζει δύσκολη την αποστολή της ΑΕΚ, αλλά παράλληλα αισιοδοξεί πως η συνέχεια θα είναι καλύτερη, αφού η έλευση του Έβαλντ Λίνεν στην τεχνική ηγεσία, φαίνεται πως λειτουργεί ευεργετικά.

Καλησπέρα κύριε Κοπιτσή, η ΑΕΚ υποδέχεται απόψε τον Ολυμπιακό σε ένα κρίσιμο ντέρμπι. Πιστεύετε πως μπορεί η ΑΕΚ να κοιτάξει κατάματα τον αντίπαλο της και ποια στοιχεία πρέπει να παρουσιάσει για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα;


Είναι δύσκολη η αποστολή της ΑΕΚ, είναι πλέον μία διαφορετική ομάδα, με νεαρά παιδιά χωρίς εμπειρίες από τέτοιου έιδους αγώνες. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για την ΑΕΚ, αφού βρίσκεται σε κακή βαθμολογική θέση και έχει αρκετή πίεση. Τα στοιχεία που πρέπει να δείξει είναι φυσικά η καλή αλληλοκάλυψη, γιατί ο Ολυμπιακός είναι επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις, όπως και η πίεση που πρέπει να ασκήσει ώστε να μην αφήσει τον αντίπαλο της να κάνει το παιχνίδι του. Σε τέτοια παιχνίδια χρειάζεται πάθος, νεύρο, αλλά και τύχη, που είναι ένας καθοριστικός παράγοντας για την εξέλιξη ενός ντέρμπι.

Έχετε αγωνιστεί σε αρκετά ντέρμπι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Υπάρχει κάποιο που σας έχει μείνει έντονα χαραγμένο στη μνήμη;

Είχα την τύχη να αγωνιστώ σε πολλά ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και όλα ήταν σπουδαία παιχνίδια. Σαφώς έχω εξαιρετικές αναμνήσεις από τον αγώνα στη Νέα Φιλαδέλφεια, τη σεζόν 1992-93, που νικήσαμε με 3-1 και κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Ήταν μαγικές οι στιγμές και ο κόσμος πανηγύρισε έξαλλα τον τίτλο. Ήταν μία από τις πιο όμορφες στιγμές της καριέρας μου και ελπίζω στο μέλλον η ΑΕΚ να ξαναζήσει τέτοιες εποχές.

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Θεωρείτε ότι η άφιξη του Έβαντ Λίνεν στον πάγκο, θα διορθώσει την κατάσταση;

Τα διοικητικά προβλήματα επηρέασαν την ομάδα, που δεν είχε και τύχη στις πρώτες αγωνιστικές. Ο Λίνεν είναι πειθαρχημένος προπονητής και μέχρι τώρα η ομάδα φαίνεται βελτιωμένη. Χρειάζεται ακόμη πιο σκληρή προσπάθεια και δουλειά στο ψυχολογικό κομμάτι, αφού οι παίκτες είναι άπειροι. Υπάρχει όμως ταλέντο στην ομάδα και εκεί πρέπει να επενδύσει ο Λίνεν.

Πιστεύετε πως η ΑΕΚ θα έπρεπε να είχε επενδύσει νωρίτερα στις ακαδημίες της, ώστε να ήταν αυτάρκης και αυτόνομη;

Σίγουρα και αυτό θα έπρεπε να είχαν κάνει και οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες. Τώρα στράφηκαν εκεί επειδή δεν υπάρχουν χρήματα για μεταγραφές. Οι ακαδημίες στην Ελλάδα δυστυχώς δεν είναι οργανωμένες και γι' αυτό βλέπουμε πως οι νέοι ποδοσφαιριστές δυσκολεύονται στο επίπεδο της Superleague. Δεν μπορεί ένας πιτσιρικάς , όταν δουλεύει σε μία ακαδημία, χωρίς οργάνωση, να μπει ξαφνικά στο ΟΑΚΑ και να αποδώσει μεγάλο ποδόσφαιρο. Χρειάζεται υπομονή και στήριξη στα νέα παιδιά. Η ΑΕΚ πρέπει να επενδύσει στις ακαδημίες της τα επόμενα χρόνια και να τις οργανώσει κατάλληλα.
 
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ