2012-11-10 12:12:06
Φωτογραφία για Πάτρα: Παύλος Παυλίδης και Β Movies για μία συναυλία στο Λιθογραφείον
Ο γνωστός μουσικός Παύλος Παυλίδης που είναι συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής και για χρόνια ο τραγουδιστής στη δημοφιλή ροκ μπάντα Ξύλινα Σπαθιά (έχει πει τα αγαπημένα κομμάτια «Λιωμένο παγωτό», «Ο Βασιλιάς της σκόνης», «Ρόδες») αναμένεται να έρθει στην Πάτρα για ένα μοναδικό live στις 30 Νοεμβρίου 2012 στις 21.30 στο Λιθογραφείον στην Μαιζώνος και Τριών Ναυάρχων.

Μαζί του θα έχει τους πιστούς συνοδοιπόρους του τα τελευταία χρόνια, τους Β-Movies, οι οποίοι είναι οι Τόλης Δεληγιάννης- μπάσο, Θανάσης Τζίνγκοβιτς-ηλεκτρική κιθάρα, Ορέστης Μπενέκας-πλήκτρα και Αλέκος Σπανίδης-τύμπανα.

Ο Παύλος Παυλίδης που έχει ξαναεμφανιστεί στην Πάτρα, όπως τον Φεβρουάριο του 2011 στην Πολιτεία, έχει γεννηθεί στις 13 Οκτωβρίου του 1964 στη Βέροια και ζει στη Θεσσαλονίκη. Γνωστός στο ευρύ κοινό έγινε ως κιθαρίστας στην ελληνική ροκ μπάντα «Μωρά στη Φωτιά» (1986 - 1988) και μετέπειτα ως frontman και στιχουργός στα Ξύλινα Σπαθιά την περίοδο 1993 - 2003. Από το 2004, ακολουθεί σόλο καριέρα και συνεργάζεται με τους B-Movies.


Ο ήχος των B-Movies άλλοτε μελαγχολικός και μελωδικός άλλοτε ορμητικός και έντονα ηλεκτρικός δεν παύει να ξυπνά αναμνήσεις και συναισθήματα, να εκφράζει έναν κόσμο που θέλει να ονειρεύεται και δεν παύει να ελπίζει.

Η περίοδος της συνεργασίας του με τα Ξύλινα Σπαθιά θεωρείται ιδιαίτερα δημιουργική. Άλλες μεγάλες εμπορικές επιτυχίες του με τα Ξύλινα Σπαθιά υπήρξαν τα τραγούδια «Αδρεναλίνη» (το οποίο είναι σύνθεση του Στέλιου "Σαλβαδόρ" Παπαϊωάννου τραγουδιστή και συνθέτη-στιχουργού του συγκροτήματος Μωρά στη Φωτιά), κ.α. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλο μέρος της δισκογραφικής δουλείας της μπάντας των Ξύλινων Σπαθιών αναφέρεται στη μάστιγα των ναρκωτικών.

Το 2010 ο Παύλος Παυλίδης κυκλοφόρησε το δίσκο με τίτλο «Αυτό το πλοίο που όλο φτάνει», σε συνεργασία με τους B-movies.

Σε όλη του την πορεία, ο Παύλος Παυλίδης θεωρείται ένας καλλιτέχνης που πειραματίστηκε και ρίσκαρε στον ήχο του, διατηρώντας πάντα μια υψηλή αισθητική στο έργο του και μια καλλιτεχνική ηθική αρνούμενος την δόξα και ματαιοδοξία που χαρακτηρίζει κάποιες άλλες ροκ μπάντες.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ