2012-11-09 02:33:41
Φωτογραφία για Ολυμπιακός: Βόλτα στο Μιλάνο!
Έχοντας τον έλεγχο από την έναρξη της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το «Medionalum Forum», κερδίζοντας με 84-71 την Αρμάνι Μιλάνο.

Οι Πειραιώτες έφθασαν στην τρίτη νίκη τους σε πέντε αγώνες τους στη φετινή Ευρωλίγκα και διατήρησαν στο ακέραιο τις ελπίδες πρόκρισής τους στο Top 16, τη στιγμή που οι Ιταλοί έμειναν στις δύο, που πέτυχαν τις πρώτες ισάριθμες αγωνιστικές, καθώς στη συνέχεια υπέστησαν καθίζηση και υπέστησαν τρεις διαδοχικές ήττες. Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση στην άμυνα και κυριάρχησε στο δεύτερο μέρος, με κορυφαίους τους Βασίλη Σπανούλη, Κώστα Παπανικολάου και Δημήτρη Μαυροειδή.

Με τους Βασίλη Σπανούλη και Δημήτρη Μαυροειδή να εκτελούν την άμυνα των γηπεδούχων το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα προηγήθηκε με 9-6 μετά τη συμπλήρωση των πρώτων τριών λεπτών του αγώνα. Ο Ολυμπιακός πατούσε καλύτερα στο παρκέ και, εκμεταλλευόμενος τα κενά στην άμυνα της ιταλικής ομάδας, δεν άργησε να ξεφύγει στο 13-6. Με το πέρασμα της ώρας, όμως, η Αρμάνι Μιλάνο άρχισε να στέκεται καλύτερα και βρίσκοντας λύσεις από τους Κιθ Λάνγκφορντ και Γιάννη Μπουρούση ισορρόπησε την κατάσταση, μειώνοντας σε 18-17, στο 17’.


 Ωστόσο, η παρουσία των Έισι Λο και Πέρο Άντιτς στο παρκέ βοήθησε τους Πειραιώτες να αποσπαστούν εκ νέου, για να κλείσουν με προβάδισμα επτά πόντων (17-24) την πρώτη περίοδο.

Μόλις δύο λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου το συγκρότημα του Σέρτζιο Σκαριόλο έκλεισε ξανά την ψαλίδα, στον πόντο (23-24), με το Γιάννη Μπουρούση να κάνει ό,τι θέλει στη ρακέτα του Ολυμπιακού.

 Σε δέκα λεπτά συμμετοχής ο διεθνής σέντερ είχε ήδη φθάσει στους 12 πόντους και τα οκτώ ριμπάουντ, αποτελώντας πονοκέφαλο για το 47χρονο τεχνικό του Ολυμπιακού. Οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά στο 25’, με 28-27, αλλά οι Βασίλης Σπανούλης και Δημήτρης Παπανικολάου είχαν τις απαντήσεις για τους Πειραιώτες, που τρέχοντας σερί 10-2 προηγήθηκαν με 37-30 στο 17ο λεπτό.

Ο Ολυμπιακός, μάλιστα, συνέχισε να έχει τον έλεγχο και με τους Γιώργο Πρίντεζη και Δημήτρη Μαυροειδή να δίνουν λύσεις ανέβασε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (30-40), πριν ο Ομάρ Κουκ και ο Μαλίκ Χέρστον με προσωπικές ενέργειες βοηθήσουν την ομάδα τους να μειώσει σε 41-36 στο φινάλε του ημιχρόνου.

Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου και με τον Κώστα Παπανικολάου να σέρνει το χορό στην επίθεση προηγήθηκε με 52-43 στο 24ο λεπτό. Οι Έισι Λο, Πέρο Άντιτς και Κάιλ Χάινς πρόσφεραν σημαντικές λύσεις σε αυτό το διάστημα στο συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα, που συνέχισε να έχει τον έλεγχο, ανεβάζοντας τη διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους (46-57), τρία λεπτά πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου.

 Παρά τις λύσεις που έδωσαν και πάλι ο Ομάρ Κουκ και ο Μαλίκ Χέρστον η Αρμάνι Μιλάνο δεν μπορούσε να πλησιάσει στο σκορ, με το Δημήτρη Μαυροειδή να πραγματοποιεί καταπληκτική εμφάνιση, δίνοντας στην ελληνική ομάδα το δικαίωμα να διατηρεί διαφορά 9-10 πόντων και να προηγηθεί με 59-50 στο 30’.

Οι Ιταλοί επιχείρησαν να φανούν απειλητικοί στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, ξαναμπαίνοντας στη διεκδίκηση του ροζ φύλλου, αλλά ο Ολυμπιακός αποδείχθηκε πολύ σοβαρός για να αυτοκτονήσει και με τους Βασίλη Σπανούλη και Κώστα Παπανικολάου να παίρνουν την κατάσταση πάνω τους προηγήθηκε με 67-55 στο 33’ και 70-55, ένα λεπτό μετά.

 Παρά το ανέβασμα της απόδοσης του Κιθ Λάγκφορντ ήταν φανερό πως η Αρμάνι δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά τους Πειραιώτες, που συνέχισαν να βρίσκονται σε απόσταση από την αντίπαλό τους (60-74 στο 36’). Το σκηνικό δεν διαφοροποιήθηκε στη συνέχεια της αναμέτρησης, με το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα να δείχνει το απαραίτητο καθαρό μυαλό και να φθάνει με άνεση στην κατάκτηση του ροζ φύλλου.

Δεκάλεπτα: 17-24, 36-41, 50-59, 71-84.

Αρμάνι Μιλάνο (Σκαριόλο): Τζιακέτι, Χέρστον 15 (2), Φώτσης, Κουκ 11 (2), Κιότι 1, Μπουρούσης 16, Μέλι 2, Λάνγκφορντ 17 (1), Τζεντίλε 3, Χέντριξ 4, Μπαζίλε 2.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 8, Λο 6, Άντιτς 7 (1), Σπανούλης 23 (5), Περπέρογλου, Σλούκας, Μαυροειδής 13, Πάουελ, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 7 (1), Παπανικολάου 17 (5), Μάντζαρης 3 (1).
goal24news
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σοβαρό τροχαίο στα Άβδηρα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σοβαρό τροχαίο στα Άβδηρα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ