2012-11-08 14:54:04
Φωτογραφία για Στον Γενικό Εισαγγελέα ο φάκελος για την υπόθεση απάτης στον ΟΣΕΛ
Εξηγήσεις στους ανακριτές για την επιταγή των 90 χιλιάδων ευρώ και το τιμολόγιο που εξεδόθη προς το κράτος για καύσιμα, έδωσε χθες Τετάρτη, στους ανακριτές της Αστυνομίας, ο πρόεδρος του ΟΣΕΛ, Ιορδάνης Ιορδάνους. Ο κ. Ιορδάνους συνελήφθη την Τρίτη αργά το βράδυ μόλις επέστρεψε από την Πράγα στο πλαίσιο ερευνών και ανακρίσεων που σχετίζονται με ισχυρισμούς για εικονικά τιμολόγια.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στον «Φ», μόλις έφτασε στην Τσεχία για προγραμματισμένο συνέδριο ενημερώθηκε από τον δικηγόρο του ότι τον αναζητούσε η Αστυνομία. Την επομένη επέστρεψε στην Κύπρο και έδωσε κατάθεση στην οποία απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και όλα τα θέματα που τέθηκαν.

Σύμφωνα με τον κ. Ιορδάνους, η εταιρεία λειτουργεί κανονικά και τηρεί όλες τις συμβατικές της υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.

Για το ίδιο θέμα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, δήλωσε ότι ο κ. Ιορδάνους αφέθη την Τετάρτης το μεσημέρι ελεύθερος χωρίς να κατηγορηθεί, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προς συμπλήρωση του φακέλου.


Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι η Αστυνομία θα λάβει επιπρόσθετα και άλλες καταθέσεις τις επόμενες ημέρες και στη συνέχεια θα συντάξει έκθεση προς τον Γενικό Εισαγγελέα με εισηγήσεις. Επίσης έχει διαπιστωθεί πως και για κάποιες άλλες επιταγές υπάρχει ανάγκη έρευνας, ωστόσο λόγω της περιπλοκότητας της διαδικασίας και εφόσον έγινε η διερεύνηση για την πρώτη περίπτωση, θα ζητηθεί η γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα.

Δεν αποκλείεται, η Αστυνομία να εισηγηθεί όπως το Γενικό Λογιστήριο προχωρήσει σε έρευνα για τα τιμολόγια που υπέβαλε ο ΟΣΕΛ που αφορούσαν καύσιμα και συντήρηση των λεωφορείων του με σκοπό την επιχορήγησή τους.

Σημειώνεται ότι αφορμή για την έρευνα, ήταν η διαπίστωση ότι για ένα τιμολόγιο που κατέθεσε ο ΟΣΕΛ στο Υπουργείο Συγκοινωνιών για καύσιμα, είχε εκδοθεί επιταγή σε πρατηριούχο που υπογραφόταν από δύο πρόσωπα. Όπως διαπιστώθηκε, τα χρήματα που αντιστοιχούσαν στο ποσό των €90.000 κατατέθηκαν σε λογαριασμό για πληρωμή καυσίμων, αλλά στη συνέχεια αποσύρθηκαν προς όφελος του Οργανισμού.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ