2012-11-08 11:20:15
Φωτογραφία για Master class με τον Ουίλλιαμ Κέντριτζ,
Ο νοτιοαφρικανός εικαστικός και σκηνοθέτης θα μιλήσει στο κοινό στις 23 Νοεμβρίου,

Με αφορμή την παράσταση «Refuse the hour» που θα παρουσιάσει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (22 - 25 Νοεμβρίου), καθώς και την εικαστική εγκατάσταση «The Refusal of time» που έδειξε στην «Documenta 13» του Κάσσελ της Γερμανίας, ο νοτιοαφρικανός εικαστικός και σκηνοθέτης, Ουίλλιαμ Κέντριτζ, πραγματοποιεί στους χώρους της Στέγης ένα master class την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου (ώρες 10:00 - 12:00) όπου θα μιλήσει για τη διαδικασία που ακολούθησε ξεκινώντας από τα σχέδια μέχρι να φτάσει στην περφόρμανς και από εκεί στις προβολές.

Θα μας εξηγήσει τη διαδρομή μέχρι την εγκατάσταση στο Κάσσελ και την πορεία του μέχρι τη σκηνοθεσία της παράστασης αυτής.

Από τη δεκαετία του 1990, το έργο του Ουίλλιαμ Κέντριτζ έχει παρουσιαστεί σε μουσεία και αίθουσες τέχνης σε όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και στην Documenta στο Κάσσελ της Γερμανίας (1997, 2003), στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης / MoMA (1998, 2010), στο μουσείο Albertina της Βιέννης (2010), στο Jeu de Paume στο Παρίσι (2010).


Το 2010, ο Κέντριτζ βραβεύτηκε με το Kyoto Prize, σε αναγνώριση της συμβολής του στην τέχνη και τη φιλοσοφία. Το 2011, ο Κέντριτζ εξελέγη επίτιμο μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών, ενώ ονομάστηκε τιμής ένεκεν διδάκτορας φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Το 2012 έδωσε σειρά διαλέξεων στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, εξελέγη μέλος της Αμερικανικής Φιλοσοφικής Εταιρείας και της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών.

Το master class απευθύνεται σε εικαστικούς, σκηνοθέτες, σκηνογράφους, ηθοποιούς και δραματουργούς. Λόγω περιορισμένων θέσεων, απαραίτητη είναι η αποστολή βιογραφικού μέχρι την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου. 

http://www.sgt.gr/gr/programme/event/790

  

Αναδημοσιευσα Από Βημα
molibixarti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΑΣΟΚ - Τέλος εποχής
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΑΣΟΚ - Τέλος εποχής
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ