2012-11-08 07:36:41
Φωτογραφία για ΤΣΙΠΡΑΣ: ''ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΕΝΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ''
Για πλήρη υπακοή σε ό,τι της ζητηθεί από την τρόικα και την Α.Μέρκελ, χωρίς να υπολογίζει ούτε καν το Σύνταγμα της χώρας, προκειμένου να μην χάσει την εξουσία κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. 

«Ψηφίζετε άρον άρον ένα αντισυνταγματικό νόμο που ξέρετε ότι θα καταπέσει στα δικαστήρια. Μέχρι πού μπορείτε να φτάσετε; Πού βάζετε όριο;» είπε ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του που περιείχε πολλές προσωπικές αιχμές κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αλλά και του Ευ.Βενιζέλου.

Ο κ. Τσίπρας που χαρακτήρισε την ομιλία του Α.Σαμαρά ως «επικήδειο» μιας κυβέρνησης που επί τρεις μήνες κάνει το ακριβώς αντίθετο από ό,τι είχε πει, εξήγησε γιατί το νέο μνημόνιο προεξοφλεί την αποτυχία του και στρώνει το έδαφος για νέα μέτρα. Εκτίμησε μάλιστα ότι τα νέα μέτρα θα έρθουν το Φεβρουάριο.

Κλείνοντας δε, χαιρέτισε τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις του λαού,-παρά την βροχή και τα δακρυγόνα -όπως είπε- και ζήτησε εκλογές για να σταματήσει η καταστροφή και να μη διαλυθεί περαιτέρω η κοινωνία.


«Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα ο λαός θα επιβάλλει τις εκλογές» είπε.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε και από το βήμα της Ολομέλειας το αίτημά του για εκλογές τονίζοντας πως δεν ζητεί εκλογές γιατί ο κ. Σαμαράς είπε ψέματα στον ελληνικό λαό για να υφαρπάξει την ψήφο του, ούτε γιατί είναι ανυπόμονος να κυβερνήσει, παρά γιατί αισθάνεται ότι κάθε μέρα που περνάει υπό αυτή τη διακυβέρνηση κινδυνεύει ο τόπος.

«Είμαστε ανυπόμονοι να σώσουμε τον τόπο από την επερχόμενη καταστροφή, να προλάβουμε το κοινωνικό κραχ που θα φέρουν τα μέτρα, να προλάβουμε την ανεργία, να μην δούμε αρρώστους στη μοίρα τους, να μην κλείσουν τα νοσοκομεία γιατί κηρύξατε στάση πληρωμών, την μετανάστευση» είπε.

Με το που ανέβηκε στο βήμα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ καταφέρθηκε εναντίον του πρωθυπουργού καταλογίζοντάς του μακρόχρονη απουσία από τη Βουλή.

«Έχω να σας δω από τις προγραμματικές δηλώσεις είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ» προσθέτοντας ότι «η διαφορά στο ύφος και στον τόνο του κ. Σαμαρά είναι εμφανής».

Έχετε χάσει την επιθετικότητα που είχατε τότε είπε ο κ. Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας την σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού για το μεσοπρόθεσμο ως «επικήδειο μιας κυβέρνησης που κάνει τέσσερις μήνες τα εντελώς αντίθετα από αυτά που προεκλογικά εξήγγειλε».

«Ελπίζω να μην σας ξαναδούμε τώρα όταν θα ξαναφέρετε νέα μέτρα», είπε με νόημα ο κ. Τσίπρας προεξοφλώντας ότι μέχρι τον Φεβρουάριο η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να επιβάλλει νέα μέτρα, γιατί οι στόχοι δεν θα έχουν επιτευχθεί.

«Ελπίζω να μην σας ξαναδούμε εδώ να αναγγέλλετε και νέα μέτρα, αλλά σε προγραμματικές δηλώσεις αυτή τη φορά της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ» τόνισε στη συνέχεια απευθυνόμενος προς την πτέρυγα του κ. Σαμαρά.

Ο κ. Τσίπρας επέστρεψε δε τα πυρά που δέχεται από το κυβερνητικό στρατόπεδο ο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως δεν είναι δυνατό να μιλά αυτή η κυβέρνηση για παλαιοκομματισμό ωσάν ο πρωθυπουργός να μην είχε σχέση με το φαύλο ρουσφετολογικό σύστημα.

«Μιλάτε για προνόμια και μας κατηγορείτε ότι προστατεύουμε προνομιούχους όταν ο κ. Στουρνάρας το πρώτο που έκανε ως υπουργός Οικονομικών ήταν να προστατεύσει τους τραπεζίτες» είπε ο κ. Τσίπρας και κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών ότι έδωσε την Αγροτική σε μια πτωχευμένη τράπεζα.

«Κατηγορείται εμάς όταν κρύβατε τη λίστα Λαγκάρντ στα συρτάρια σας» πρόσθεσε μεταξύ άλλων, και αναφέρθηκε στην αναφορά του πρωθυπουργού στη φοροδιαφυγή.

«Εκφράσατε για άλλη μια φορά ότι η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι ο στόχος σας» είπε.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και σε επικείμενο ανασχηματισμό, που ευχήθηκε βέβαια η κυβέρνηση να μην προλάβει να κάνει, προτείνοντας στον κ. Σαμαρά να κάνει τον κ. Ευ.Βενιζέλο αντιπρόεδρο και να τον κάνει αρμόδια για την πάταξη της φοροδιαφυγής και τη σύναψη συμφωνίας με την Ελβετία για τους μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού.

«Ψηφίζετε άρον άρον ένα αντισυνταγματικό νόμο»

Αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο ο κ. Τσίπρας είπε προς την κυβερνητική πτέρυγα ότι «ψηφίζετε άρον άρον έναν αντισυνταγματικό νόμο που γνωρίζετε ότι θα καταπέσει στα δικαστήρια» εκτός - όπως είπε - κι «αν ακυρώσετε και το Σύνταγμα».

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στις γνωμοδοτήσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Αρείου Πάγου για την αντισυνταγματικότητα των μέτρων.

«Μέχρι που μπορείτε να φτάσετε; Που βάζετε όριο στην κατρακύλα;» διερωτήθηκε απευθυνόμενος προς την κυβερνητική πτέρυγα καταλογίζοντάς της ότι λειτουργεί με την λογική «θα κάνουμε ότι μας ζητήσουν αρκεί να μην θυμώσουν και μας πετάξουν από την Ευρωζώνη».

«Δεν μας κρατάνε από φιλανθρωπία αλλά από ανάγκη. Την έχει κι η Ευρώπη ανάγκη την Ελλάδα» σημείωσε.

Στο σημείο αυτό ο κ. Τσίπρας έκανε αναφορά στις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β.Σόιμπλε και αξιόπιστων Ιδρυμάτων που μιλούν για το κόστος που θα είχε μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Μόνο στη Γερμανία θα στοιχίσει 73 δισ.ευρώ, είπε.

Πάλι ακούσαμε, πρόσθεσε, τις απειλές για έξοδο από το ευρώ, όταν τις προάλλες ο ίδιος ο πρωθυπουργός -και σωστά- είχε ζητήσει να σταματήσει αυτή η παραφιλολογία που βλάπτει τη χώρα. «Και τώρα την επαναφέρει ο ίδιος».

Επίσης κάλεσε την κυβέρνηση να μιλήσει με ονόματα και να εξηγήσει τι και ποιους εννοεί όταν μιλάει για λόμπυ δραχμής.

«Που θα φτάσει η λογική αυτή. Μέχρι τον ειδικό λογαριασμό ώστε να πληρώνονται πρώτα οι δανειστές; Μέχρι την κατάργηση της δημοκρατίας; Μπορείτε να φτάσετε πολύ μακριά. Αρκεί να κουκουλώστε τις ευθύνες και να προστατεύσετε τους πολιτικούς φίλους. Αυτή είναι η μόνη κόκκινη γραμμή που έχετε», σημείωσε.

«Είστε συκοφάντες και λέτε ψέματα. Παίζετε τα ρέστα σας για να παραμείνετε στην εξουσία» υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης επανέλαβε τον χαρακτηρισμό «Μερκελιστές» για την κυβέρνηση, λέγοντας ότι αν ήταν ευρωπαϊστές θα προσπαθούσαν να εφαρμόσουν πολιτικές που προωθούν την ένωση της Ευρώπης και όχι τις μνημονιακές πολιτικές εμπνεύσεως Μέρκελ που την καταστρέφουν.

Καταλήγοντας ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι το ίδιο το μεσοπρόθεσμο προεξοφλεί την αποτυχία του, καθώς -όπως είπε- στηρίζεται σε λανθασμένες προβλέψεις για την ύφεση που θα προκαλέσει την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά στο 7%, ενώ και το χρέος  δεν είναι βιώσιμο.

Και μετά με πρόσχημα ότι οι στόχοι δεν επιτεύχθηκαν η ρήτρα ισοδυνάμων του κυρίου Κουβέλη θα μετατραπεί σε ρήτρα κατά των αδυνάμων, είπε χαρακτηριστικά.

Μόνο εσείς και η Μέρκελ επιμένετε σε αυτό το πρόγραμμα όταν όλη η υπόλοιπη Ευρώπη λέει πως δεν βγαίνει, πρόσθεσε.

Τόνισε πως αυτή την ώρα που στη Βουλή συντελείται μια παρωδία, έξω από το Κοινοβούλιο είναι χιλιάδες πολίτες που έχουν φάει τόνους χημικά για να υπερασπιστούν την Δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή και χαιρέτισε την στάση αυτή του ελληνικού λαού.

«Είναι υπερήφανη στάση αυτή. Ο παλμός αυτός που εσάς σας πανικοβάλλει, εμάς μας συγκλονίζει και μας υποχρεώνει να μείνουμε ανυποχώρητοι γιατί στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εμείς θα ζητήσουμε εκλογές και ο λαός θα τις επιβάλλει για να σωθεί ο τόπος» πρόσθεσε.
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ